Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

SDP: Dok Brajović čeka krivične prijave SD ne bi trebalo da se obraća drugima

Iz Socijaldemokratske partije poručili su Socijaldemokratama da dok predsjednik SD-a i Skupštine Ivan Brajović čeka krivične prijave ne bi trebalo da se obraćaju drugima

Iz Socijaldemokratske partije poručili su Socijaldemokratama da dok predsjednik SD-a i Skupštine Ivan Brajović čeka krivične prijave ne bi trebalo da se obraćaju drugima. SDP je reagovao na saopštenje SD-a koje je prethodno ocijenilo da potpredsjednik SDP-a Raško Konjević hoće da mijenja Crnu Goru sa onima koji su krenuli da pale Skupštinu.

Ilustracija

Reagovanje SDP-a prenosimo u cjelosti:

Elementarni osjećaj odgovornosti za Limenke, Petlje, Ramade, Revolving kartice nalagao bi, da dok čekate vrijeme krivične odgovornosti, ne obraćate se drugima. Partiji, čiji je predsjednik Ivan Brajović prodavao livade po Bjelopavlićima vozaču Duška Kneževića, kako bi vraćao desetine hiljada eura duga za Visa ili Maestro karticu, najbolje bi bilo da se zastidi jer su njeni funkcioneri pravosnažno osuđeni za zloupotrebu sredstava iz državne Željeznice, zbog plaćanja partijskih skupova novcem građana.

A kada još sud zaključi da je predsjednik Skupštine Ivan Brajović pod zakletvom govorio neistine, onda je svima jasno kakva partija, i kakvog predsjednika ima. Zbog njega i njegovih neistina drugi će završiti u zatvoru, a osoba koja je prijavila krivično djelo na ulici bez posla, a on umislio da ga na mjestu predsjednika Skupštine neko i uvažava. Brajoviću funkcija predsjednika Skupštine “stoji kao kralju Vukašinu odijelo vojvode Momčila” – “po zemlji se vuče”. Jednako tako, i njegovoj partiji stoji pozicija branitelja države. Državu jednako podrivaju oni koji je negiraju, kao i oni koji je pljačkaju.

Ovakav predsjednik Skupštine državu i njene građane koštao je, do sada, 250 miliona eura. Toliko nas je koštalo njegovo ”znanje” za petlju i Montenegroairlines. A tek Limenka i Ramada. I umjesto da “odmori glas” i malo se postidi što umjesto u Spužu za svoja nedjela još uvijek sjedi u Skupštini, Brajović navodno brani državu od SDP, a u stvari brani sebe od neumitne odgovornosti pred državnim organima. Ubrzo će biti jasno i kojim “kešom” je vraćao kredite jednoj crnogorskoj banci. Valjda će tužilac Katnić smoći snage da otvori finansijsku istragu, a finansijske operacije će onda biti vrlo jednostavno utvrditi. Biće i svjedoka, a i snimaka. E ako je država spala da je brani ovakav Ivan Brajović, onda se Crnoj Gori ne piše dobro.

I umjesto da zaustavi koncesiju za aerodrome Crne Gore, koja se nije mogla desiti kad se SDP pitala, Brajović, čija javna težina je jednaka praznom “balonu”, pokušava nekome držati političke lekcije. Od politike Brajović će ostati upamćen samo po desetinama hiljada eura duga na platnim karticama, petljama i limenkama kao i nesagledivoj šteti koja je u u stotinama miliona. I kad kažemo da su naše institucije nažalost zarobljene, Ivan Brajović je najbolji primjer. Jer njemu je mjesto u Spužu, a ne u Skupštini. Tako je zaslužio svojim “radom”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve