Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Deportacija Bošnjaka 1992. jedna od najtamnijih mrlja Crne Gore

Zločin deportacije Bošnjaka u Herceg Novom koji se dogodio prije 29 godina je jedna od najtamnijih mrlja Crne Gore iz perioda ratova devedesetih godina prošlog vijeka, saopšteno je danas iz SDP-a

Zločin deportacije Bošnjaka u Herceg Novom koji se dogodio prije 29 godina je jedna od najtamnijih mrlja Crne Gore iz perioda ratova devedesetih godina prošlog vijeka, saopšteno je danas iz SDP-a-.

“Posebno je tragično to što ni poslije skoro tri decenije od ovog zločina još uvijek nema odgovornih a time ni pravde za žrtve. Sve dok se ne sazna istina i obezbijedi pravda u ovom kao i u drugim slučajevima, kao društvo nećemo moći napraviti potreban iskorak prema budućnosti, koja neminovno podrazumijeva suočavanje sa prošlošću i posljedicama loših politika, kako nam se ništa slično više nikada ne bi ponovilo”, navode u saopštenju.

SDP je tu da, kako kažu, podsjeća i upozorava na ove, kao i na mnoge druge nevine žrtve ratova koje su proizašle kao posljedica sulude nacionalističke i velikodržavne politike s kraja prošlog vijeka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Car
25.05.2021-20:13 20:13

Samo da se ne zaboravi!