Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP Cetinje uputiće inicijatvu za smanjenje cijena vode

"Iako smo prije par godina podržali korekciju cijene vode očekujući da će to dovesti do većih investicija, normalnog vodosnabdijevanja i konsolidacije preduzeća to se nije dogodilo”, saopštio je odbornik SDP u Skupštini Prijestonice Nikola Đurašković

Cetinjski SDP uputiće inicijativu Prijestonici Cetinje i DOO “Vodovod i kanalizacija” za smanjenje cijena vode za građane i pravna lica.

Nikola Đurašković (Foto: SDP Cetinje)

“Suočeni sa velikim brojem zahtjeva građana i pravnih lica, prije svih lokalnih ugostitelja, za preispitivanjem cijene vode SDP će podnijeti inicijativu za smanjenje cijena od najmanje 20 odsto. Iako smo prije par godina podržali korekciju cijene vode očekujući da će to dovesti do većih investicija, normalnog vodosnabdijevanja i konsolidacije preduzeća to se nije dogodilo”, saopštio je odbornik SDP u Skupštini Prijestonice Nikola Đurašković.

Uvažavajući činjenicu da najveći broj građana živi na ivici egzistencije, da je lokalna privreda opterećena sa brojnim lokalnim nametima, te da u sektoru ugostiteljstva koji je najviše na udaru radi nekoliko stotina Cetinjana, Đurašković smatra neophodnim smanjenje cijena vode kako bi se građanima koliko toliko smanjile mjesečne obaveze a lokalnim preduzetnicima olakšalo poslovanje.

“Visoke cijene vode, cijene komunalnih usluga, visoke komunalne takse, naknada za pristupne puteve i drugi nameti pokazuju, nažalost, da lokalna vlast ne vodi računa o lokalnoj privredi i obavezi da kroz smanjenje barijera i podsticaje gradi povoljniji poslovni ambijent. Na ovaj način se i ovo malo privrednika, posebno u sektoru ugostiteljstva od kojeg živi nekoliko stotina cetinjskih familija dovodi na ivicu opstanka. SDP će nakon smanjenja cijena vode insistirati i na smanjenju drugih lokalnih dažbina”, zaključio je Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve