Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Bilo bi dobro da nova vlast objasni svojim pristalicama da žive u Crnoj Gori

Izjave o Crnoj Gori kao srpskoj državi, naglašavaju u SDP-u, nipodaštavanje Crnogoraca od strane nove ministarke kulture koja se hvali sopstvenim nacionalizmom, kao i mnogo toga drugog moglo je da proizvede jedino onakvo slavlje kakvom smo juče svjedočili

Bilo bi korisno da predstavnici nove vlasti svojim pristalicama konačno objasne da žive u Crnoj Gori, da se moraju poštovati simboli ove države i da od ove države nemaju nijedne bliže kako se god nacionalno izjašnjavali ili politički mislili, saopšteno je danas iz Medijskog pula SDP-a.

“Slavlje na ulicama uz tuđe zastave i klicanje drugoj državi nakon izbora nove Vlade samo je dobar pokazatelj ambijenta koji je nova parlamentarna većina iskreirala nakon izbora 30. avgusta. Ovakav vid proslave i sljavljeničkog narativa sasvim je logičan prosto zato što slavljenici po crnogorskim ulicama nijesu klicali ničemu što prethodno nije afirmisano od strane novog premijera i jednog dijela njegovog kabineta”, istakli su iz SDP-a.

Izjave o Crnoj Gori kao srpskoj državi, naglašavaju u SDP-u, nipodaštavanje Crnogoraca od strane nove ministarke kulture koja se hvali sopstvenim nacionalizmom, kao i mnogo toga drugog moglo je da proizvede jedino onakvo slavlje kakvom smo juče svjedočili.

“Promjena vlasti u svakoj demokratskoj državi je sasvim normalan čin, posebno kada se promijeni jedna loša vlast koja je postala prepoznata po korupciji i potkradanju sopstvenog naroda, i to je jedna strana u cijeloj ovoj priči. Druga je stvar kada vam ta promjena posluži da u tri mjeseca od okončanja izbora, sa najviših nivoa nove većine, pustite u javni prostor toliku količinu kleronacionalizma, antimodernih i istovremeno besprizornih stavova, da čak i sinoćnje slavlje spram toga u javnosti može djelovati kao rok koncert ili izvođenje ozbiljne muzike”, zaključili su u SDP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Branko
05.12.2020-13:11 13:11

SLAVE TZV. PIROVU POBJEDU.SVJESTNI SU ONI DA SU IZIGRANI I DA SU BILI SAMO PUKA ALATKA ZA SMJENU VLASTI. SVE JE TO SA VELIKO GORCINOM ,TO I CORAV VIDI.

Lijepa CG
05.12.2020-13:19 13:19

NAJVISOM ZASLUGOM SDP JE DOVEO DO POBJEDE URE -DEMOKRATA CIJELO VRIJEME STE BILI NAJVISI NEPRIJATELJI CRNE GORE I DPS -KAO DA SU VAM STAVILI KAMEN U CIPELAMA BILI STE RANJIVI NEPRIJATELJI DPS ! UCIN DOCEK !! JUCE GENCI NIMANBEGU NA GLASANJU U SKUPSTINI BUDE NEUTRALAN I SAD PONOVO IMAJTE POVJERENJE U IZDAJICE !!!