Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SD značajno unaprijedio socijalne servise i kvalitet zdravstvene zaštite

Socijaldemokrate se kao partija koja teži društvu socijalne jednakosti i pravde, sa posebnim fokusom odnose na ranjive kategorije stanovništva, a kroz aktivnosti Fonda zdravstva, značajno su unaprijedili sistem zdravstvene zaštite, rad zdravstvenih radnika i kvalitet liječenja, sapšteno je danas iz SD-a

Socijaldemokrate se kao partija koja teži društvu socijalne jednakosti i pravde, sa posebnim fokusom odnose na ranjive kategorije stanovništva, a kroz aktivnosti Fonda zdravstva, značajno su unaprijedili sistem zdravstvene zaštite, rad zdravstvenih radnika i kvalitet liječenja, sapšteno je danas iz SD-a.

logo

Kandidatkinja na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – MI odlučujemo DOSLJEDNO”, Radojka Koprivica istakla je da će se Socijaldemokrate zalagati za osnaživanje i stimulisanje saradnje sa civilnim sektorom i pojedincima kroz projekte u cilju pomoći ranjivim grupama stanovništva, ali i kadrovsko, prostorno i tehničko osnaživanje institucija iz oblasti socijalne zaštite.

„Želja i napori da se obezbijede adekvatni i kvalitetni uslovi i kapaciteti za jačanje institucija iz oblasti socijalne zaštite, najbolje su vidljivi na primjeru rada i rezultata nikšićkog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom. Ispunjeno je jedno od ranijih obećanja, pa je Dnevni centar proširio djelatnost socijalne zaštite na starije od 27 godina, uvažavajući njihov najbolji interes i poštujući ključne standarde u ovoj oblasti“, istakla je Koprivica.

Prema njenim riječima u planu je zaokruživanje dnevnog boravka i za OSI trećeg doba, kroz organizaciju usluge dnevnog boravka ili smještaja, za šta je potrebno projektovati kapacitete u staračkim domovima. Takođe, dodala je da će nastojati da pruže i podršku u pogledu usluga zbrinjavanja osoba sa težim smetnjama iz spektra autizma.

Predstavljajući rad Socijaldemokrata u oblasti socijalne i dječje zaštite, Ivan Terzić, sekretar Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje u okviru Glavnog grada, kazao je da je SD, participirajući u izvršnoj vlasti, dao doprinos unapređenju postojećih socijalnih servisa, kreiranju i pokretanju novih.

Među najznačajnim postignućima Terzić je istakao povećanje broja korisnika pomoći i njege u kući za starije osobe, za više od 30 odsto i broj obroka u narodnoj kuhinji za 20 odsto, dok je dodijeljeno 30 stambenih jedinica licima u stanju socijalne potrebe i dvostruko uvećana vrijednost paketića za novorođenčad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve