Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Žalimo što na Cetinju nije očuvan suverenistički blok

Nakon svega što su državotvorne partije, preciznije birači svih nas, iznijeli prethodnih mjeseci, sa 5. septembrom kao vrhuncem borbe za pravdu, građansko i sekularno društvo, ali i početkom pada klero-nacionalističke Vlade, izražavamo iskreno žaljenje što na Cetinju nije očuvano jedinstvo suverenističkog bloka. Ne našom krivicom, saopšteno je iz Socijaldemokrata (SD) Crne Gore

Nakon svega što su državotvorne partije, preciznije birači svih nas, iznijeli prethodnih mjeseci, sa 5. septembrom kao vrhuncem borbe za pravdu, građansko i sekularno društvo, ali i početkom pada klero-nacionalističke Vlade, izražavamo iskreno žaljenje što na Cetinju nije očuvano jedinstvo suverenističkog bloka. Ne našom krivicom, saopšteno je iz Socijaldemokrata (SD) Crne Gore.

“To jedinstvo ne mora se ogledati isključivo u formalnoj saradnji, već i u razgovorima “u dobroj vjeri” i shvatanju da Crna Gora, u trenutku kad treba da popravlja ogromnu štetu koju nam je odlazeća Vlada ostavila u nasljeđe, nema luksuz da sopstveno vrijeme i povjerenje građana troši na međusobne razmirice. Naprotiv”, navedeno je u saopštenju.

U momentima kad blok suverenističkih i progresivnih partija treba da jača i povezuje se, poručuju iz SD,  “svi moramo da činimo ono što je u opštem interesu, a to je svakako jačanje kohezije, umjesto stalnog “odmjeravanja političkih snaga””.

“Odlika partija u kojima sjede državnici je upravo donošenje dugoročno dobrih odluka, koje u presudnim istorijskim momentima, a vrijeme koje živimo svakako to jeste, u obzir uzimaju širi državni, a ne uskopartijski interes”, dodaje se u saopštenju.

Vjeruju ipak se da će proevropske i državotvorne snage naći način da, kako kažu, nastave tamo gdje su stale.

“A Socijaldemokrate, čije se članstvo dosljedno borilo za zaštitu državnih interesa decenijama unazad, a pod ovim partijskim imenom posljednjih šest godina, umjesto stalnog poentiranja na činjenici da nikad strateški nije lutalo, niti ulazilo u neprincipijelne političke aranžmane niti na lokalnom niti na državnom nivou, učiniće sve da bude konstruktivan činilac u zajedničkoj borbi”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cicvarato
15.02.2022-14:58 14:58

Kad su Crnogorci ovakvo podijeljeni na Cetinje kako cete se slozit u NIKSIC SA CETNICIMA  ili neki drugi Grad za svaku ste osudu ni stida ni srama da brukate CG!