Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Vlada na klimavim nogama, neće moći kako su namjerili

Vlada mora biti svjesna da je i ovako na klimavim nogama, da je njena podrška unutar parlamentarne većine ozbiljno poljuljana i da su za sve odluke koje zadiru u suštinu koncepta građanske, multietničke i antifašističke Crne Gore neophodne široke konsultacije svih relevantnih donosilaca odluka, poručuju iz SD-a

Socijaldemokrate Crne Gore iskazuju zadovoljstvo činjenicom da je Vlada Crne Gore odlučila da povuče planirane izmjene Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

“Vjerujemo da je shvatila da su eventualne promjene legislative u oblasti državljanstva u nadležnosti skupštinakog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu”, navode iz SD-a.

Ističu da predsjedniku Vlade i svim njenim članovima mora biti jasno da se ovakvi jednostrani potezi koji podgrijavaju tenzije ne smiju povlačiti tek tako.

“Vlada mora biti svjesna da je i ovako na klimavim nogama, da je njena podrška unutar parlamentarne većine ozbiljno poljuljana i da su za sve odluke koje zadiru u suštinu koncepta građanske, multietničke i antifašističke Crne Gore neophodne široke konsultacije svih relevantnih donosilaca odluka. Toga su svjesni i naši partneri iz Evropske unije čije upozorenje povodom ovih pitanja predstavlja jasnu poruku Vladi da ovako kako su namjerili neće moći”, navodi SD.

Prema njihovim riječima, građanke i građani Crne Gore su na demokratskim protestima pokazali svoj odnos prema temeljnim vrijednostima samosvjesne i suverene Crne Gore i nijesu dozvolili sprovođenje planiranog etničkog i izbornog inženjeringa od strane vlasti.

“Nije to dozvolila ni crnogorska dijaspora koja je još jednom potvrdila apsolutnu privrženost građanskoj i nezavisnoj Crnoj Gori. Bez partija, samoinicijativno, građani su se okupljali u svim
gradovima i time poslali sasvim jasnu poruku – da je interes Crne Gore iznad interesa bilo kojeg pojedinca ili organizacije, zbog čega i oni i naša dijaspora, po ko zna koji put, zaslužuju ogromno poštovanje”, zaključuju iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve