Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SD Tuzi: Više žena na mjestima odlučivanja

Forum žena SD Tuzi organizovao je panel diskusiju na temu "Žene u politici", pod sloganom "Zauzmi svoje mjesto"

Važno je raditi na većoj zastupljenosti žena na mjestima odlučivanja, kazala je predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Tuzi Amera Brković i dodala da je za SD, kao lijevo orijentisanu partiju, postizanje pune ravnopravnosti između muškaraca i žena jedna od temeljnih politika.

Forum žena SD Tuzi organizovao je panel diskusiju na temu “Žene u politici”, pod sloganom “Zauzmi svoje mjesto”, u skupštinskoj sali Opštine Tuzi.

Na početku panela, prisutnima se obratila predsjednica Foruma, Amera Brković. Ona je istakla veliki značaj ovog događaja, s obzirom na to da takve aktivnosti do sada nijesu bile praksa u najmlađoj opštini u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju Foruma žena SD-a, Brković je istakla zahvalnost što su se panelu odazvale i žene iz odbora Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke.

“Naglasila je da je važno raditi na većoj zastupljenosti žena na mjestima odlučivanja i dodala da je za Socijaldemokrate, kao lijevo orijentisanu partiju, postizanje pune ravnopravnosti između muškaraca i žena jedna od temeljnih politika”, navodi se u saopštenju.

Brković je poručila da sala Skupštine nije slučajno odabrana, već da je upravo to pravo mjesto odakle vrijedi poslati poruku da žene mogu i žele da učestvuju u kreiranju politika koje doprinose razvoju Crne Gore.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Opštinskog odbora SD Tuzi, Samir Adžović.

“On je istakao da Socijaldemokrate afirmišu ideju rodne ravnopravnosti, te ohrabruju žene da se bave politikom, jer samo korišćenjem svih ljudskih potencijala možemo graditi prosperitetno društvo”, dodaje se u saopštenju.

Na panelu je, kako su kazali, bilo riječi o važnosti povećanja broja žena na mjestima odlučivanja, ekonomskom osnaživanju žena kao preduslovu za izlazak iz privatne u javnu sferu. Učešće u Panelu je uzela i publika, postavljanjem brojnih pitanja.

Učesnice panela su bile Olivera Martinović iz Foruma žena Cetinje, Mira Radović iz Foruma žena Podgorica, Aldina Turković i Azra Purović iz Foruma žena SD Tuzi, dok je moderatorka bila potpredsjednica Foruma žena SD Berane, pjesnikinja Rebeka Čilović. Panel je vodila Adela Orahovac.

“Panelistkinje su ukazale na važnost umrežavanja i saradnje kao jednog od načina za postizanje rodne ravnopravnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve