Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Tivat: U lokalnom kafiću popust od 20 odsto samo za Srbe

Oni dodaju da ne mogu a da ne pronađu vezu između ovog događaja sa novom vladajućom većinom u Tivtu

Na vratima jednog ugostiteljskog objekta danas je građanke i građane Tivta, zatekao natpis – ”Happy hours od 15-20, discount 20 %, just for Serbs”, saopšteno je danas iz OO SD Tivat.

”Kao rođeni Tivćani i ljudi koji su od malih nogu vaspitavani da smo u ovom gradu, ovoj državi, na ovom svijetu svi isti, bez obzira na to kako se ko zvao ili osjećao, prvenstveno osjećamo tugu i sramotu zbog slike koju danas naš grad, Tivat, šalje. U tom smislu, prvenstveno pozivamo nadležne institucije da djeluju na evidentno kršenje Zakona o zabrani diskriminacije, cijeneći da je sada, više nego ikad, potrebno smiriti strasti, spustiti tenzije, a Tivat, naš grad, pustiti da bude ono što je uvijek bio – topli dom za sve koji u njemu žive i dobar domaćin za sve koji u njega dolaze”, navode u saopštenju.

Oni dodaju da ne mogu a da ne pronađu vezu između ovog događaja sa novom vladajućom većinom u Tivtu, načinom proslavljanja pobjede na parlamentarnim i lokalnim izborima, kao i incidentima koji su uslijedili nakon toga.

”Zato još jednom pozivamo partiju koja im obezbjeđuje većinu u lokalnom parlamentu, a koja, makar formalno, ne pripada tom korpusu, da još jednom dobro razmisli da li je ovo Tivat kakav su željeli i da li politika koja u našem gradu izaziva ovakve podjele, kakve nijesu viđene ni devedesetih godina, i dalje zaslužuje njihovu podršku. Ako su onakvi kakvima se predstavljaju, onda im nije potrebno puno vremena za razmišljanje”, pojašnjavaju u toj partiji.

Dodaju da onaj SDP kakav pamte nikad ne bi ni mogao doći u situaciju da podrži političke subjekte ovakve ideološke profilacije, a još manje da ”na oba oka žmuri na sve nacionalističke i šovinističke ispade u proteklih par mjeseci kakve Tivat nikad do sad nije vidio”.

”Poštovana gospodo iz SDP-a, od vaših koalicionih partnera kojima dajete podršku za njihovu lokalnu vlast nas ovakvo ponašanje niti čudi, niti iznenađuje. Ali ne želimo i ne možemo da prihvatimo da vi, uzimajući u obzir sve naše razlike i neslaganja, pripadate ovom političkom korpusu u koji se, htjeli vi to da priznate ili ne, svrstavate u ovih par mjeseci. Možda prethodna četvorogodišnja vlast u Tivtu zaista nije bila na visini zadatka, imala je, uostalom, propuste na koje smo i mi kao dio većine upozoravali, ali kao što ste vidjeli u Budvi, Kotoru, tako i u Tivtu SDP i SD ne mogu sa negatorima naše države”, saopšteno je iz te partije.

Zato SD od SDP-a traži, kako dodaju, da se jasno odrede – da li je ovo Tivat kakav su željeli i da li je ovo Tivat kakav će, u narednom periodu, nastaviti da podržavaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milan
11.12.2020-18:22 18:22

Katnicu, ovo je nacizam. Oli mrdnut prstom vise?!