Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SD Tivat: Komnenović iznosi neistine i obmanjuje cjelokupnu javnost opštine

''Svojim izjavama, po ko zna koji put unosi lažnu paniku i predviđa apokalipsu ukoliko on i njegovi koalicioni partneri, a bogami i drugovi ne ostanu u svojim foteljama'', dodaju iz tivatskog SD-a

Opštinski odbor Socijaldemokrata Tivat podsjetio je na izjave predsjednika Opštine Željka Komnenovića. Iz SD-a građanima Tivta poručuju da Komnenović “po starom dobrom običaju iznosi neistine i na sebi svojstven način obmanjuje cjelokupnu javnost naše opštine”.

“Svojim izjavama, po ko zna koji put unosi lažnu paniku i predviđa apokalipsu ukoliko on i njegovi koalicioni partneri, a bogami i drugovi ne ostanu u svojim foteljama”, dodaju iz tivatskog SD-a.

Iz tog razloga, dodaju iz te partije, u saopštenju podsjećaju i predočavaju sugrađanima neke izjave gospodina Komnenovića, počevši od septembra 2021. godine.

“13.09.2021. godine, citiramo: “Bojkot opozicije i SDP-a neće dovesti do pada lokalne vlasti”, i najavljuje da ima načina da se tome suprotstavi. U međuvremenu, Socijaldemokrate ga u više navrata upozoravaju da više nema skupštinsku većinu i predlaže raspisivanje izbora”, navode iz SD-a.

Međutim, kako kažu, predsjednik ostaje ravnodušan i nastavlja sa svojim partnerima da saziva sjednice Skupštine.

“28.12.2021. godine, citiramo: “Opozicija je par puta neformalno poručila da će biti spremna prisustvovati sjednici , ukoliko prva tačka bude odluka o skraćenju mandata aktuelnoj vlasti””, podsjećaju na još jednu izjavu iz SD-a.

Međutim, iz te partije ocjenjuju da udobnost i uživanje privilegija na koje su se navikli u kratkom periodu su jače od donošenja predložene odluke.

“I sada, pred sam kraj zakonskog roka za obavljanja poslova iz svoje nadležnosti, a pred upozorenje od nadležnog Ministarstava, predsjednik dostavlja predlog Odluke I moli opoziciju da dodje na sjednicu. Dakle, predlaže ono što je opozicija predlagala od momenta uskraćivanja podrške”, dodaju iz tivatskog SD-a.

“30.12.2021. godine, citiramo:”Ukupno 219 zaposlenih u opštini Tivat i njenim preduzećima i ustanovama neće osjetitit benefite od povećanja zarada predviđenih programom Evropa sad”. A još prije dva dana, isti taj predsjednik izjavi da su isplaćene zarade po program Evropa sad. Još jedno podsjećanje na izjavu i njegovog saradnika, potpredsjednika opštine gospodina Arsića, sa javne rasprave o budžetu, citiramo: “ “Ne treba da se sve izglasa od skoro 40 tačaka dnevnog reda koliko se u međuvremenu nagomilalo za sjednicu SO što se već tri puta odlaže zbog nedostatka kvoruma, ali imaju neke za sve nas zajedno u ovom gradu, veoma bitne tačke u poput budžeta ili izmjena osnivačkih akata i statta lokalnihn preduzeća. Ukoliko se te izmene ne usvoje do 11. januara, po zakonu će sva naša preduzeća: Komunalno, Vodovod i kanalizacija, Parking servis, Autobuska stranica, prestati da postoje i radnici će izgubiti posao. Kome normalnome je u interesu da se tako nešto dogodi? Mislim da je svima jasno da preduzeća nijesu ugašena i da zaposleni nijesu ostali bez posla. Naprotiv, iskoristili su benefite vlasti i zapošljavali svoje glasače u istim tim preduzećima”, citirali su iz tivatskog SD-a izjave Komnenovića.

Na osnovu svega navedenog, ističu iz SD-a, s pravom postavljaju pitanje “kojem Željku Komnenoviću treba vjerovati”.

“Poštovani građani, više je nego jasno da opozicija apsolutno nije kriva za situaciju koja se trenutno dešava u našoj opštini, jer ovo je samo mali dio plasiranih obmana od strane Predsjednika. Međutim, od svega ovoga, možda je čak i najgore što je uključio i poslušnu upravu sportskog kluba FK “Arsenal” , kao svog portparola, koji umjesto da su se obratili predsjedniku da raspiše izbore, oni iznose neistine da neće biti novca za sporstke organizacije i smišljeno optužuju opoziciju. Gospodo iz FK “Arsenala”, da ste se na vrijeme bavili ovom temom, do sada bismo imali budžet i ne biste imali koga kriviti”, navode u saopštenju.

U konačnom, kako podsjećaju, i država je prošle godine bila u situaciji privremenog finansiranja.

“I naravno da su sportisti imali novac i učestvovali na svim takmičenjima. S toga Vas molimo da se više nikada ne uplićete u politiku, a predsjednika opštine ovim putem molimo da podnese ostavku kao jedini moralan i častan čin”, zaključuju iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve