Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SD Tivat: Dok se drugi svađaju, mi radimo za dobro svih

Tivat sebi ne smije više da dozvoli apsolutnu vlast, jer je politika stvar dogovora", poručeno je sa opštinske konvencije Socijaldemokrata u Tivtu za izbor delegata i kandidata za Glavni odbor na II Kongresu Socijaldemokrata Crne Gore

SD je radio dok su se drugi svađali, ponaša se građanski, civilizovano i pristojno, i kao takav, jedina je partija pored DPS-a koja ima odbornike u svim opštinama, jedina partija koja na svim izborima konstantno raste, i partija koja očekuje dalji rast u Tivtu na lokalnim izborima zakazanim u aprilu. Tivat sebi ne smije više da dozvoli apsolutnu vlast, jer je politika stvar dogovora”, poručeno je sa opštinske konvencije Socijaldemokrata u Tivtu za izbor delegata i kandidata za Glavni odbor na II Kongresu Socijaldemokrata Crne Gore.

Kako su istakli, profit Aerodroma Crne Gore, koje je najuspješnije preduzeće, treba da ostane Tivtu i Crnoj Gori, a ne stranom koncesionaru, zbog čega SD smatra da Aerodromi moraju ostati u državnom vlasništvu.

“Radimo na unapređenju Aerodroma CG koji iz godine u godinu obara rekorde kada je riječ o broju putnika i prometu. Zahvaljujući nama socijaldemokratama, to je ne samo najbolje, nego i najprofitabilnije preduzeće u državi, zbog čega smo od početka dosljedni u opredjeljenju da ta desetomilionska dobit, koja se iz godine u godinu uvećava, treba da ostane Tivtu i Crnoj Gori, a ne stranom koncesionaru, ma ko to bio”, kazao je potpredsjednik SD CG Damir Šehović.

Kako je dodao, prethodne četiri godine će pamtiti po sjajnim izbornim, ali i rezultatima za poštovanje koje su predstavnici SD ostvarili u svojim resorima za koje su preuzeli punu odgovornost na državnom i lokalnom nivou.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović podsjetio se lokalnih izbora u Tivtu koji su održani 2016. godine, navodeći da je izvanredan rezultat partije na tim izborima, od 10 odsto i četiri odbornika, bio jak vjetar u jedra pred parlamentarne izbore na kojima su Socijaldemokrate stekle parlamentarni status.

On je posebno istakao činjenicu da su, uz DPS, Socijaldemokrate jedina politička partija koja u svim opštinama ima odbornike, a što znači, da su SD-u vrata u svakom kutku Crne Gore otvorena. Brajović je zaključio konstatacijom da su zato u velike uspjehe Tivta ugrađeni uspjesi Socijaldemokrata, ali da će Socijaldemokrate ići na još bolji rezultat, kako bi se izbjegle i pojedine loše odluke, jer Tivat, sa svim svojim potencijalima, mora bolje. A to može jedino sa još jačim učešćem SD u vlasti.

Zdravko Mitrović, predsjednik OO SD Tivat, istakao je da su Socijaldemokrate u Tivtu dio vlasti, ali još bitnije, kontrolori vlasti. U narednom periodu nastojaće da ne budu više samo kontrolori vlasti, već da budu vlast u pravom smislu te riječi, da preuzmu veću odgovornost na sebe.

On je prisutnima poručio da Tivat ne smije sebi da dozvoli apsolutnu vlast, jer je takva vlast loša.

“Najjače sredstvo kojim se Socijaldemokrate bore jeste naš program, a naš program znači rad”, zaključio je Mitrović.

Odbornik Socijaldemokrata u SO Tivat Igor Petković, istakao je da su Socijaldemokrate u Tivtu druga partija po jačini sa četiri osvojena mandata. Rezultati naših funkcionera u Tivtu daju nam za pravo da budemo uvjereni da ćemo na izborima 5. aprila postići mnogo bolji rezultat”, zaključio je Petković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve