Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Stati na kraj seriji napada na opoziciono orijentisane političare i tviteraše

Kako su saopštili iz te političke partije, sve to je otišlo korak dalje, pa su posljednjim napadom na porodicu Martinović na brutalan način targetirana maloljetna djeca.

Socijaldemokrate Crne Gore najoštrije osuđuju sramotnu kampanju koja se, dominantno sa jednog Instagram profila, vodi protiv mladih opozicionih političara i tviteraša.

Kako su saopštili iz te političke partije, sve to je otišlo korak dalje, pa su posljednjim napadom na porodicu Martinović na brutalan način targetirana maloljetna djeca.

“Seriji najprizeminijih napada, fotomontaža i brutalnih uvreda izložene su Nina Perunović, Drita Llolla, Amina Brahić, Danica Nikolić, Amina Cikotić i Alek Barović“, navodi seu saopštenju.

Osim političara, na meti ovog profila našli su se i opoziciono orijentisani tviteraši, gore pomenuta porodica Martinović, Jovan Jelić i Allmedina Doda.

“Ignorantski odnos institucija prema ovim slučajevima, a opravdano se možemo zapitati koliko istih ili sličnih je prošlo ispod radara, zabrinjavajuć je i nedopustiv”. ocijenili su iz SD-a.

Socijaldemokrate stoga apeluju na nadležne institucije, Upravu policije i Tužilaštvo, da se aktivno posvete rasvjetljavanju ovih slučajeva i odgovorno lice ili više njih sankcionišu u skladu sa zakonom, kako ne bismo došli u situaciju da ovaj vid nasilja eskalira i preraste u nešto drugo, a građanke i građani budu prisiljeni da sami štite sebe i svoje najbliže.

“Istovremeno, stojimo na raspolaganju svim onima čiji su mir i bezbjednost na ovaj ili slične načine narušeni i ugroženi”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve