Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, članovi Predsjedništva Marija Blagojević i Safet Korać i portparol partije Nikola Zirojević, obilježili su godišnjicu genocida u Srebrenici polaganjem vijenca na spomenik svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

foto SD

“Sa tugom se sjećamo mračnog vremena devedesetih godina, vremena rata, mržnje i ludila. Ljudski životi ne mogu da se predstave brojkama, jer za nas i jedan izgubljen život predstavlja neizmjeran gubitak. A takvih neizmjernih gubitaka je u građanskom ratu koji je zahvatio našu nekadašnju domovinu bilo previše. Zato imamo posebnu ljudsku obavezu da današnji dan obilježimo, pamtimo i da svojim djelima u sadašnjosti doprinosimo da se masakr poput onoga u Srebrenici nikad više nikome ne ponovi. Da nikad više, na ovim prostorima, majka ne pusti suzu za izgubljenim djetetom kao što su to činile mnoge majke Srebrenice, da nikad više žena ne isprati muža, dijete oca, na put bez povratka”, saopštili su predstavnici Socijaldemokrata.

Kako ističu, danas ovdje odaju počast svim nevino stradalima u građanskom ratu koji je zahvatio bivšu Jugoslaviju, trudeći se da našim djelovanjem obezbijede da sjećanje na žrtve bude trajna brana mogućnosti da se tako nešto ikad više dogodi na ovim prostorima.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ssvo
Ssvo
11.07.2020-17:42 17:42

Vi ste naslu da oszdjujete genicid a isti ga sprovodite nad sopstvenim narodom zabranjujuci mu sve od vas ne moze ni da se dise koliko ste zarzni i otrovni. CITAV NAROD VAS PODnNijeti ne moze.