Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Samo ”stručnjak” Spajić može zaposliti ljude na već popunjena radna mjesta

''Očigledno da samo našim ekspertima može biti logično da ne treba da otvore radno mjesto i otvoreno mjesto oglase kod Zavoda, prije nego prime nekog novog''

Samo našim ekspertima, poput ministra Spajića, može pasti na pamet da zaposli nekoga na već popunjeno radno mjesto. Jer, upravo to se dogodilo sa izborom direktora ustanova za socijalnu i dječiju zaštitu: Spajić je raspisao konkurse za nove direktore, a da pritom nije prestao mandat starim direktorima, kazale su Socijaldemokrate.

”Da je tako, potvrdila je i Inspekcija rada, koja je konstatovala da su novi konkursi raspisani i pored činjenice da prethodni direktori nijesu razriješeni. Očigledno da samo našim ekspertima može biti logično da ne treba da otvore radno mjesto i otvoreno mjesto oglase kod Zavoda, prije nego prime nekog novog. Izgleda, što veći ekspert, to manje zdravog razuma. A o poznavanju prava da ne pričamo”, navode oni.

Dodaju da je formalni aspekt ove priče samo jedna strana medalje, a druga da je Spajić postaje poznat po “sporenjima” kada je riječ o zapošljavanjima.

”Ako stavimo po strani da su i od njega zbog toga počeli da bježe saradnici sa integritetom, poput bivše sekretarke Kasalice, on će se, svi su izgledi, proslaviti i eliminisanjem sa čela Uprave prihoda i carina jedinog čovjeka koji je napravio određeni rezultat. I to bez obrazloženja. Jer – može mu se”, navode Socijaldemokrate.

Kako su kazali, “isti takav mu je i onaj, skromno imenovani “Maršalov plan”, kažu ekonomisti”.

”Bez ubodenog slova kani da presloži čitav sistem finansija. A, da se ne zaboravi, bez i jednog papira odobrenja sa Vlade htio je da se zaduži 900 miliona, navodno za refinansiranje autoputa, a na skupštnskom odboru je dao “časnu riječ” da će svi ti milioni zaista ići na refinansiranje. “Na riječ” zapošljavaju, “na riječ” otpuštaju i zadužuju se. Ali, u njihovom slučaju, nit’ je ekspertska, nit’ je časna”,  zaključili su iz ove partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
27.10.2021-13:56 13:56

Eksperti su samo za uništenje Crne Gore