Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Podržavamo svaku inicijativu koja Crnu Goru vodi ka izlasku iz krize i stvaranju evropskog dogovora

Saopšteno iz te partije nakon što je kolacija Crno na bijelo predložila koncept formiranja manjinske vlade

Socijaldemokrate podržavaju svaku dobronamjernu inicijativu koja Crnu Goru vodi ka izlasku iz političke i institucionalne krize u kojoj se naše društvo nalazi, saopšteno je iz te partije nakon što je kolacija Crno na bijelo predložila koncept formiranja manjinske vlade.

“Stvaranje pretpostavki za formiranje evropske i evroatlantske vrijednosne većine u parlamentu, koja će odražavati građanski karakter naše države, a koja bi bila dovoljna ne samo za izbor nove suštinski proevropske Vlade, nego i za deblokiranje nefunkcionalnih institucija, predstavlja naš apsolutni prioritet”, navode iz SD-a.

Zajednička spoznaja, dodaju oni, o potrebi postizanja najšireg mogućeg evropskog dogovora, kao i društvena kohezija u vremenu izraženih podjela, ideal je kome smo od osnivanja posvećeni.

“Preduslov za ostvarivanje takve evopske vizije je programska saradnja građanski orijentisanih partija. Sa svima onima koji građansku suprostavljaju nacionalističkoj, a sekularnu teokratskoj Crnoj Gori i koji ne dovode u pitanje njenu evropsku i evroatlantsku postojanost i perspektivu, možemo graditi partnerstvo”, zaključuju u SD-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve