Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Petnjica: Ćeman izdao sve građane Petnjice i one kojima je Srebrenica bolna i doživotna rana

Izražavamo žaljenje što je naš sugrađanin Albin Ćeman podlegao pritisku partije i nije podržao Rezoluciju o Genocidu u Srebrenici, čime je izdao sve građane Petnjice i sve one kojima je Srebrenica bolna i doživotna rana, ocijenili su iz SD

Izražavamo žaljenje što je naš sugrađanin Albin Ćeman podlegao pritisku partije i nije podržao Rezoluciju o Genocidu u Srebrenici, čime je izdao sve građane Petnjice i sve one kojima je Srebrenica bolna i doživotna rana, ocijenili su iz SD.

Ostatak saopštenja SD prenosimo u cjelosti.

Morao je Ćeman znati da se, kada je u pitanju civilizacijska vrijednost poštovanja žrtava genocida, mora izdići iznad partijskih stavova. Poltronisanje lideru ga neće oprati u svom kraju, gdje njegova partija nema, niti će imati podršku upravo i zbog ovakvih stavova. I pored minorne podrške u našoj opštini, ipak je morao pokazati odgovornost i poštovanje prema svom narodu, prema Bošnjacima kojima se i danas dobrano prijeti. Upravo te prijetnje dolaze od Albinovih koalicionih partnera, četničkih vojvoda, koji ovih dana barjače kako naša domovina nije građanska, nego samo srpska (Sparta) i koji pod plaštom borbe protiv kriminala pokušavaju da nametnu svoje velikosrpske ideje većini građana Crne Gore. Ćeman je, osim toga, u istom danu povrijedio i našu braću Crnogorce, glasajući da se njihova vjerska prava gotovo u potpunosti suspenduju, gdje je ponovo obrukao i Petnjicu koja je sa Cetinjem i Rožajama imala najveći procenat glasova za nezavisnost Crne Gore.

Dakle, upravo manjak hrabrosti da digne ruku da se raspravlja o Rezoluciji o Srebrenici ugrozio je i bošnjački identitet i dao podršku onima koji genocid u Srebrenici ne priznaju i koji osuđene ratne zločince veličaju i smatraju svojim herojima, a i njegovu vjeru nazivaju lažnom, a njega i sve nas lažnim ljudima.

Jalov pokušaj da  opravda svoj postupak, svoju bruku je pao u vodu, jer Albina već poistovjećuju sa Miloševićevim Rahmanom Morinom i Sejdom Bajramovićem koji su slično postupali kad je trebalo omalovažiti svoj narod. Svaki iskreni Bihorac nema dilemu  i neće zaboraviti šta se desilo u Srebrenici, neće zaboraviti sve nevine žrtve koje su se desile kao posljedica političke ideologije sa kojom Ćeman danas čini vlast koja već za 20 dana postojanja ugrožava ponajviše interese naroda iz kojeg dolazi Ćeman. Zbog toga nije ni čudo što Albin i njegova populistička ekipa nijesu podržali i neće je podržati, jer je to ista ekipa koja ni 2009. godine nije glasala za deklaraciju kojom se osuđuju zločini u Srebrenici.

I na kraju, Albine, brzo  ćeš shvatiti da su funkcije prolazne, da su interesi lični ili politički, prolazni, a da čast i bruka žive dovijeka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve