Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Odgovorno ćemo raditi da nadoknadimo izgubljeno

Socijaldemokrate Kotora danas su saopštile da pozdravljaju konačno uspostavljanje poštovanja volje većine u lokalnom parlamentu, oličeno u smjeni sada već bivše predsjednice Skupštine opštine Kotor Dragice Perović

Socijaldemokrate Kotora danas su saopštile da pozdravljaju konačno uspostavljanje poštovanja volje većine u lokalnom parlamentu, oličeno u smjeni sada već bivše predsjednice Skupštine opštine Kotor Dragice Perović.

“Građanke i građani Kotora, već duži vremenski period, žrtve su nemara i neodgovornosti aktuelne lokalne vlasti koja sada već funkcioniše bez potrebne većine. Nažalost, od 2016. godine i njihovog dolaska na vlast u našem gradu, niti jednom nas nijesu uspjeli uvjeriti da im je javni interes, interes grada i njegovih stanovnika, preči od uskopartijskih interesa. Koalicija je uglavnom funkcionisala na raspodjeli funkcija, sukobima oko istih, a nerijetko su na visoke pozicije, kao i radna mjesta, u Kotor dovođeni kadrovi iz drugih gradova”, navode SD Kotor.

Takva atmosfera, dodaju, ni u kojoj varijanti nije mogla slutiti na dobro Kotoru.

“Nakon gubitka podrške većine odbornika, funkcioneri aktuelne vlasti pribjegavali su brojnim opstrukcijama sprovođenja volje većine, do sad neviđenim ni u Crnoj Gori, ni u bilo kojoj modernoj, demokratskoj državi. Ne možemo a da se ne prisjetimo atmosfere linča koju je Demokratska Crna Gora priredila uoči sjednice na kojoj je izglasano nepovjerenje tadašnjem predsjedniku Opštine Kotor. Podsjetićemo, noć pred sjednicu je odbornicima prijećeno da će biti spriječeni da uđu u skupštinsku salu, pa makar i fizički”, ističu u lokalnom odboru Socijaldemokrata.

Podsjećaju da se tog dana gro aktivističkog jezgra Demokrata iz svih djelova Crne Gore sjatio ispred Palate Bizanti.

“Kako bi, stvarajući atmosferu straha i nesigurnosti, odbranili neodbranjivo – gradonačelnika koji više nema podršku većine. Situacija je eskalirala „zapečaćivanjem“ prostorija SO Kotor, okivanjem palate u lance i njenim zakatančivanjem. Naravno, mimo svih propisa i zakona, o čemu je sasvim jasan stav dalo i nadležno Ministarstvo javne uprave”, kažu u opštinskom odboru SD.

Sva ta dešavanja su, naglašavaju, posmatrali nijemo, zatečeni onim što vidimo, izbjegavajući da budu uvučeni u političko blato  i ne dozvoljavajući da bilo ko od njihovih sugrađana između Demokrata i Socijaldemokrata i u primisli postavi znak jednakosti.

“Iako fizički spriječeni da to odrade na predviđenoj lokaciji, odbornici većine u Kotoru, a koju čine i odbornici SD-a, na zakazanoj sjednici smijenili su predsjednicu SO. To je bio prvi korak ka izvođenju grada iz stanja haosa i anarhije u koje ga je trenutna vlast dovela. Kao participanti nove lokalne vlasti koja će uskoro biti uspostavljena, Socijaldemokrate će ozbiljno, odgovorno i posvećeno raditi ne bi li Kotoru nadoknadile sve ono što je izgubio u minule tri godine. Našim ljudima će, kao i uvijek do sada, interes grada i njegovih stanovnika uvijek biti na prvom mjestu, iznad svakog drugog interesa”, poručuju Socijaldemokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve