Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Oborimo Abazovićevu Vladu i spriječimo najveću izdaju Crne Gore u njenoj novijoj istoriji

Prema njihovim riječima, da li će mu moći biti, u ovom trenutku, dominantno zavisi od političkih subjekata građanskog opredjeljenja, a koji za sebe tvrde da su zaštitnici interesa Crne Gore.

Svega dva mjeseca bilo je dovoljno da Vlada Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića otkrije svoje, u političkom smislu, izdajničke namjere i sklonost sluganstvu prema onome ko je aminovao formiranje ove karikature od Vlade. Kao što smo, od formiranja ove Vlade tvrdili, njeni jedini ciljevi jesu Otvoreni Balkan koji podrazumijeva apsolutnu političku i ekonomsku dominaciju susjedne Srbije kao i potpisivanje ugovora sa SPC koji, nakon prvog čitanja znači samo jedno – klasičnu izdaju države Crne Gore i njenih interesa, kazale su Socijaldemokrate.

“Naše kolege iz građanskih i manjinskih partija smo dugo i mukotrpno u ovo pokušavali da ubijedimo, nažalost, nije nam pošlo za rukom”, navodi SD.

Zatim su dodali.

“Sad je jasno zbog čega podanik interesa druge države i tuđe crkve, Dritan Abazović, ide u Beograd po političko mišljenje – da kao neki njegovi prethodnici, prije nešto više od 100 godina, izda Crnu Goru i u konačnom dovede do njenog suštinskog nestanka. Tu misiju je, baš kao i oni 1918, započeo terorisanjem građanki i građana slobodarskog Cetinja 4. i 5. septembra prošle godine, a završiće je, ako mu bude moglo biti, po istom principu kao i oni na koje se ugledao”, saopštio je SD.

Prema njihovim riječima, da li će mu moći biti, u ovom trenutku, dominantno zavisi od političkih subjekata građanskog opredjeljenja, a koji za sebe tvrde da su zaštitnici interesa Crne Gore.

“Kako bi ovog izdajnika, zajedno sa njegovom klikom, spriječili u ovom naumu, pozivamo sve državotvorne partije da, koliko je sjutra, uskrate podršku kvislingu Abazoviću i zajedno sa nama pokrenu proceduru obaranja ove Vlade koja, po elementima izdaje, uveliko prevazilazi 42. Vladu koju smo zajedno srušili. Abazoviću, na kraju, poručujemo samo jedno – mnogi su izdajnici pokušali da zatru Crnu Goru i njeno ime, ali su na kraju završili na smetlištu istorije. O tome kakav su im sud i na koji način davali oni kojima je Crna Gora na prvom mjestu nećemo, Abazović to veoma dobro zna, zato i pravi odstupnicu tamo gdje su svi slični njemu bježali tražeći spas. Mi mu, u ime svih građanki i građana kojima je Crna Gora iznad svega poručujemo – NEĆE PROĆI”, ističe SD.

Socijaldemokrate će, poručuju, biti na svakom mjestu, sa građankama i građanima, sa kojeg će raditi sve da ovu izdaju Crne Gore spriječe i zaustave.

“Pozivamo i sve ostale koji misle kao mi da Crnu Goru stave ispred funkcija i dignu glas protiv najveće izdaje ove države u njenoj novijoj istoriji”, poručuje SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
28.06.2022-19:09 19:09

Moje skromno misljenje gledajuci sa strane je to da jedan mali iskompleksirani smrad kao sto je efendija Drtitko (cast svim muslimanima Crne Gore i ostaka cijelog Balkana i svijeta) Nece moci nikada a ni tada da ostvari svoje ciljeve u ponosnoj Crnoj Gori koja se nikada nije prodavala za zrno necasti i ponizenja. Neka je vjecna nasa jedina i najdraza Crna Gora.

COL
28.06.2022-19:58 19:58

Volio bi sad u lice nekim cetinjanima pogledati kad su tvrdili da URA neće dati…

Okrim
28.06.2022-23:34 23:34

Nažalost, u zadnje vrijeme protiv Crne Gore i crnogoraca ne radi samo Dritan nego i njegovi podržavaoci albanci, Ramini sljedbenici, srpskom bratu – izuzev časnog Zege i njegovih podržavaoca. Zaboravili su onih 100.000 izbjeglics kosovara od Miloševića. Treba to otvoreno reći. Bošnjaci, čekaju i vagaju. Razumijem ih. Valjda će crnogorci i ostali rodoljubi smoći snage i jefinstvo da prekkrrnu situaciju u svoju korist. DPS da prestane sa trgovinom.

Okrim
28.06.2022-23:48 23:48

Bačit Vkadu ako se može, mada mislim da se Milo preračunao prihvatajhći SNP u Vladu.
Nov mandat dati nekom iz procrnogorskih patrija, pa da vidimo hoće li odbiti bošnjaci/muslimani i albanci i URA-ši. Država je u pitanju.
Ko odbije jasno je protiv Crne Gore.
Ako se ne može formirati nova vlada onda na izbore pa ako nas nema ne zaslužujemo ni Crnu Goru ali smo se bar za nju borili.
Dosta zamajavanja i trgovanja.