Izgleda tragikomično kad o autoritetu govori predsjednica partije u nestajanju, kazali su iz SD-a. Iz te partije su odgovorili SDP-u koji je ocijenio da predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović nema autoritet da vodi ozbiljan politički dijalog.

Foto: Socijaldemokrate

“Nažalost, u pitanju su posljednji degutantni trzaji partije kojoj izmiče cenzus po svim istraživanjima, partije koja u 2/3 crnogorskih opština nema niti jednog odbornika, partije koja u trojnoj koaliciji nije osvojila cenzus u Glavnom gradu, partije koja je sa DF-om htjela da gradi progresivnu Crnu Goru, partije koja je doživjela da bude prirepak DF-u i Demokratama, partije čiji čelnici koalicione partnere iz DF-a nazivaju uglednim parlamentarcima, a oni ih časte bocom u glavu i živopisnim epitetima, partije koja je doživjela da je drugi koalicioni partner Demokrate nazivaju jeftinom i otpisanom polititičkom robom…”, kazao je potparol SD-a Nikola Zirojević.

“A što se tiče parlamentarne karikature, možda su iz ove minorne partije mislili na svoje poslanike kojima je Ivo Andrić Meša Selimović, koji su tokom bojkota parlamenta uzimali desetine hiljada eura za plate, koji su bojkotovali parlament, a koristili službeno vozilo tog istog parlamenta i plaćano im gorivo i telefonski računi, koji su bojkotovali parlament, a uredno uzimali pare iz državnog budžeta za funkcionisanje Kluba poslanika i dr”, dodao je Zirojević.

Kaže da je problem jednostavan.

“SDP je ispod cenzusa i nestaje sa političke scene za par mjeseci, a SD četvrta partija po snazi u Crnoj Gori uz konstantan rast podrške koja je trenutno na nivou od 6%”, navodi Zirojević.

“Što se tiče poziva predsjednika Parlamenta predsjednicima parlamentarnih partija na konsultativni sastanak, kako bi u susret predstojećim parlamentarnim izborima svi učesnici političkog života dali doprinos većoj transparentnosti sveukupnog izbornog procesa i uvijek poželjnom poboljšanju izbornog ambijenta, uvažavajući međunarodne standarde i najbolju demokratsku praksu, u pitanju je bio još jedan poziv opoziciji da pokaže demokratsku zrelost i odgovornost. Da li je pokazala, neka javnost prosudi…”, zaključio jeportparol SD-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve