Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Non paper Ministarstva vanjskih poslova obiluje neistinama

Kako su kazali, razumiju da su u Vladi svjesni da je desant na Cetinje nešto što niko racionalan i dobronamjeran ne bi mogao da opravda i prihvati, ali ovakvu zloupotrebu državnih institucija u tim pokušajima nijesu očekivali

„Non paper“ koji je Ministarstvo vanjskih poslova devetog septembra uputilo crnogorskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima obiluje neistinama i predstavlja sramotu za kompletnu Crnu Goru, zbog čega bi ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović morao razmisliti i o podnošenju ostavke, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

“Ovakvo djelovanje jedne institucije kojim se, podmetanjem neistina, pokušava politički profitirati u određenim krugovima, a stvoriti određena negativna slika o opozicionim političkim subjektima i predsjedniku države, nedopustivo je”, poručili su iz SD-a.

Kako su kazali, razumiju da su u Vladi svjesni da je desant na Cetinje nešto što niko racionalan i dobronamjeran ne bi mogao da opravda i prihvati, ali ovakvu zloupotrebu državnih institucija u tim pokušajima nijesu očekivali.

“U tom dokumentu MVP, na način na koji bi im pozavidjeli i najgori tabloidi, građane koji su mirno protestovali karakteriše kao ekstremne demonstrante koji su napadali policiju, odgovornost za događaje 4. i 5. septembra pokušao prebaciti na opoziciju i predsjednika države, a jedino su Vlada i pripadnici Uprave policije, koji su brutalno udarili na mirno okupljene građane, bili u pravu”, navodi se u saopštenju.

Na ovaj način, smatraju oni, ministar Radulović je crnogorske diplomatsko-konzularne predstavnike na najgori mogući način pokušao postaviti za saučesnike u funkcionisanju njegove fabrike laži.

“No, sreća je pa svi imamo oči i što je većina događaja zabilježena kamerama i fotoaparatima. To je, ministre Raduloviću, istina koju ne možete sakriti. A što se Vas tiče, već danas biste, zbog ovog do skandala koji ste pripremili, trebali podnijeli ostavku na funkciju koju obavljate”, poručili su iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Beba
21.09.2021-16:41 16:41

Nista ne iznenadjuje od jednog ulicara, tudjeg placenika! Svi akteri politike od izbora prosle godine moraju odgovarat za veleizdaju, Crna Gora i njeni gradjani se nece umirit dok ih ne vidimo iza resetaka!