Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Naočigled naše omladine rastrgnuta crnogorska zastava, nadležni hitno da reaguju

"Pozivamo stoga policiju, pravosudne i sve druge nadležne organe da hitno reaguju

Znali smo da rastući uticaj Socijaldemokrata retrogradnim strujama smeta, saopštili su iz te stranke.

logo

“No, kao neko ko baštini demokratske vrijednosti, nijesmo se bavili njima, već smo bili i ostali okrenuti budućnosti, dobru i izgradnji novog. Ipak, nakon današnjeg incidenta u kome je na druženju brojne omladine SD-a bukvalno rastrgnuta crnogorska zastava, nemamo pravo da ćutimo.

Nemamo, jer taj divljački pir koji se dogodio naočigled mladih koji su došli na druženje, najbolje pokazuje protiv čega se mi i danas i juče i sjutra borimo.

Borimo se protiv šovinizma. Borimo se protiv fašizma. Borimo se protiv onih koji pokušavaju da zatru sve dobro i građansko u ovoj državi. Borimo se protiv onih koji su u svojoj nesvijesti i ostrašćenosti spremni na sve. I borimo se protiv onih u stanju da dođu kod mladih da, pred njihove oči, u njihovoj zemlji, divljaju i rastržu simbol kuće, Crne Gore, koja bi trebalo da je zajednička”, navode iz SD-a.

Takvi incidenti, kako dodaju, iako zapravo tužni, moraju biti hitno procesuirani, kako ne bi postali poziv na dalje primitivno ponašanje.

“Pozivamo stoga policiju, pravosudne i sve druge nadležne organe da hitno reaguju.

Mi ćemo pak, reagovati i izboriti se sa primitivizmom i mržnjom prema sopstvenoj državi kao i uvijek: gospodski, olovkom, 30. avgusta, kada ćemo još jednom pokazati civilizovanu, emancipovanu i građansku Crnu Goru.

Crnu Goru koja ne zna da mrzi ni kad nju mrze. Crnu Goru koja neće da se sveti ni kad primitivizam pokušava da je potre. Crnu Goru koja gospodstveno drži pravac, i koja je spremna da i svoje mrzitelje primi natrag u zagrljaj, onda kada shvate svoja nedjela.

Zato je Crna Gora vječna. A zato su ovakva nedjela oko nje vazda bila i ostala – prolazna”, zaključili su Socijaldemokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve