Međunarodna sekretarka SD-a Irma Nišić i članica Predsjedništva Marija Blagojević, na poziv SPD Njemačke 6. decembra, prisustvovale su kongresu ove partije, na kojem je izabrano novo rukovodstvo. Na čelo SPD-a došli su Norbert Valter Borjans i Saskia Esken.

foto SD

“U susret Kongresu, Partija evropskih socijalista (PES) je u saradnji sa SPD-om organizovala međunarodnu konferenciju na kojoj su predstavnici socijaldemokratskih partija članica PES-a razgovarali o budućnosti Evrope i ulozi socijaldemokratije u njoj. Predsjednik PES-a Sergej Stanisev istakao je da je za prevazilaženje aktuelnih izazova ključna međunarodna saradnja, kao i da postoji kolektivna odgovornost za prevazilaženje rasta populizma u Evropi, što je moguće postići jedino kroz solidarnost”, navodi se u saopštenju SD-a.

Predsjednica SD grupe u Evropskom parlamentu Iraće Garsija Perez naglasila je da su Evropi potrebne socijaldemokratske vrijednosti jer su solidarnosti i jednakost odgovor na izazove sa kojima se suočavamo. Ministar evropskih poslova Italije Enzo Amendola je u toku izlaganja istakao značaj kredibilne perspektive za proširenje EU.

Predstavnice Socijaldemokrata Crne Gore na marginama navedenih događaja imale su niz bilateralnih susreta sa predstavnicima država regiona, zamjenikom generalnog sekretara PES-a, kao i predstavnicima Mađarske i Švedske

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve