Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Ministarka Borovinić Bojović da preuzme odgovornost i podnese ostavku zbog neistina

Nakon više od pola godine stavljena je tačka na politički montirane optužbe na račun bivšeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića od strane aktuelne ministarke Jelene Borovinić-Bojović, ocijenili su danas iz Socijaldemokrata

Nakon više od pola godine stavljena je tačka na politički montirane optužbe na račun bivšeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića od strane aktuelne ministarke Jelene Borovinić-Bojović, ocijenili su danas iz Socijaldemokrata.

Ostatak izjave prenosimo u cjelosti

Rad specijalnog tužioca u ovom slučaju, gdje je tvrđeno da je do zastoja u pregovorima oko nabavke vakcina došlo zbog ozbiljnih propusta bivšeg ministra Hrapović, okončan je zaključkom da nema osnova za krivično gonjenje. Sada je već sasvim jasno da je kompletna ova farsa rađena u cilju prikrivanja činjenica nerazumnog kašnjenja nabavke i početka vakcinacije, kao i podatja da je revakcinisano manje od 1/4 ukupnog stanovništva. Ministarja Borovinić-Bojović je, vjerovatno, procijenila da je politički oportuno svoju nesposobnost svaliti na prethodnika, ali sve to je, srećom, bilo kratkog vijeka. Sada joj ostavljamo da javnosti objasni čija je zapravo odgovornost u pitanju.

Shodno navedenom, od ministarke zdravlja očekujemo da preuzme odgovornost i podnese ostavku zbog manipulacija oko nabavke vakcina i neosnovanog optuživanja prethodnika kako bi se prikrila nesposobnost nove vlast. Od ministarke, svakako, očekujemo i javno izvinjenje zbog toga što se, na osjetljivoj temi kao što je zdravlje građana, politikantski poigravala sa njihovim emocijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SD: Ministarka Borovinić Bojović da preuzme odgovornost i podnese ostavku zbog neistina – CG Vijesti
17.07.2021-13:48 13:48

[…] Aktuelno […]

borko
17.07.2021-20:27 20:27

Neće biti sreće dok lažni prijavljivači ne budu odgovarali pred zakonom za lažno prijavljivanje ljudi i pokušaj uništavanja njihovih života.