Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Ko nakon skandala sa Milutinom Đukanovićem nastavi da podržava Abazovićevu vladu, postaje saučesnik u brukanju Crne Gore

Nakon odluke Vlade da na inicijativu premijera Abazovića predloži jednog od čelnika DF-a Milutina Đukanovića za predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, najznačajnije kompanije u državi, postaje kristalno jasno ono što od samog starta SD tvrdi: ovako koncipirana manjinska vlada je jedna od najvećih političkih prevara koja je našoj državi u poslednje vrijeme servirana, poručili su iz te partije

Nakon odluke Vlade da na inicijativu premijera Abazovića predloži jednog od čelnika DF-a Milutina Đukanovića za predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, najznačajnije kompanije u državi, postaje kristalno jasno ono što od samog starta SD tvrdi: ovako koncipirana manjinska vlada je jedna od najvećih političkih prevara koja je našoj državi u poslednje vrijeme servirana, poručili su iz te partije.

“Nema više izmotavanja. Ko pristane da nakon ovoga dalje učestvuje u Vladi ili da joj na bilo koji način pruža podršku, postaje saučesnik u brukanju Crne Gore i daljem urušavanju temeljnih vrijednosti za koje smo se prethodnih decenija, svi skupa, teškom mukom izborili”, naveli su iz SD.

Današnja sjednica Vlade je, kako navode, samo potvrdila da je “Dritan Abazović Vučićev šegrt koji je odlučio da ovu državu satre do kraja, i da završi ono što je 2020. godine započeo”.

“No, SD od Abazovića i njegove Vlade nas ništa ne čudi. Jer Abazović je samo umivenija verzija Milutina Đukanovića, sa istim zadatkom. Milutin je, makar, iskren u svojim namjerama i političku podršku dobija na jasno definisanoj agendi. Abazović, s druge strane, predstavljajući se kao “pomiritelj” Crne Gore i demokrata, za ove 2 godine uspio je više nego Milutin Đukanović i svi funkcioneri Nove srpske demokratije otkako postoje na političkoj sceni Crne Gore”, dodaju iz SD.

Jednom je, prema njihovim riječima, “Abazović prevario Crnogorce čije glasove sad koristi za realizaciju Vučićevog “srpskog sveta”. Nas nije, niti će, baš kao što nas neće natjerati da ćutimo zbog bilo kakve “dubine””.

“Ova kakofonska družina, na žalost građana, funkcionise upravo onako kako smo najavili: Abazović ustupa državna preduzeća DF-u kao da izdaje ličnu garsonjeru; DF se više ni ne trudi da glumi opoziciju; SNP opošljava Temeljni ugovor i Otvoreni Balkan; a građanske partije tvituju nakon što redovno bivaju preglasavane, dok oni koji ih sve skupa podržavaju…pišu saopštenja. Je li dosta bilo”, zaključili su iz SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve