Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

SD: Kentera smijenjen jer je raskrinkao Abazovićevu kriminalnu družinu

Iz SD-a su kazali kako razumiju Abazovićev opravdani strah da bi djelovanje Kentere i ANB-a moglo dovesti i do njega samog, kao i još nekih njemu bliskih ljudi, ali ovakva demonstracija kriminala i urušavanje institucija su do sad neviđeni u demokratskim državama

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, Savo Kentera, smijenjen je na elektronskoj sjednici Vlade na prijedlog premijera u tehničkom mandatu jer je raskrinkao Abazovićevu kriminalnu družinu i stao na kraj malignom ruskom uticaju u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju SD-a.

Kako su istakli, nevjerovatno je da, nekoliko dana nakon uspješno realizovane akcije u kojoj su privedeni pravdi i visoki državni funkcioneri, direktor ANB-a bude smijenjen zbog takvih rezultata.

“Jasno nam je da je bolno što je navedena akcija dotakla i Abazovićeve najbliže saradnike, visoke funkcionere njegove partije, ali ovakvo ponašanje odlazećeg premijera je apsolutno nedopustivo”, navodi se u saopštenju.

Iz SD-a su kazali kako razumiju Abazovićev opravdani strah da bi djelovanje Kentere i ANB-a moglo dovesti i do njega samog, kao i još nekih njemu bliskih ljudi, ali ovakva demonstracija kriminala i urušavanje institucija su do sad neviđeni u demokratskim državama.

“Ne čudi nas ni to da je Abazović morao osvetiti svoje nalogodavce iz ruske obavještajne službe sa kojima se Kentera, u rekordno kratkom roku, vrlo uspješno obračunao. Pokazao je po ko zna koji put, odlazeći premijer, da smo bili u potpunosti u pravu kada smo tvrdili da njegov cilj nijesu ni evropska, ni evroatlantska Crna Gora, već država podanik režimima u Beogradu i u Moskvi. To je, pored navedenog, još jedan od razloga zašto je Kentera predstavljao smetnju i opasnost za Abazovića”, poručuju iz SD-a.

Iz te partije su pozvali Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da odoli svim političkim pritiscima sa kojima se suočava, i da “procesuira odgovorne za šverc cigareta, kao i da istraži do kraja eventualnu odgovornost ministra unuttašnjih poslova i premijera u tehničkom mandatu u svemu ovome”.

“Kentera će, na osnovu svojih rezultata, ponovo obavljati odgovorne poslove u sektoru bezbjednosti nakon dolaska nove vlasti, ali Abazović, sigurni smo, nikad više neće biti na nekom mjestu odlučivanja u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve