Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SD: Kako je Bratićeva smijenila direktore kad tek sad skuplja dokaze

''Kako dakle Vesna Bratić ništa od ključne dokumentacije nije imala kad je smjenjivala 200 direktora, već je sad traži, to je krajnji dokaz da su isti smijenjeni bukvalno samo u okviru političkog revanšzma'', ističe SD

Juče je crnogorska javnost imala priliku da se upozna sa sramnim dopisom u kojem ministarstvo Vesne Bratić zvanično moli sadašnje direktore škola da iskopaju što više “prljavog veša” prethodnih direktora, koje je ona razriješla i koji su zbog toga tužili državu. I mada se čini da je ovdje najveći skandal to što je nekome u Ministarstvu palo na pamet da to stavi u zvaničan dopis, ipak je ovdje najveći problem to što ministarka tek sad traži dokaze za one koje je već smijenila, navele su Socijaldemokrate.

Naime, u dopisu se traže: izvještaji o radu prethodnih direktora škola za prošlu godinu; zapisnici o kontroli škola od strane inspekcija (istih onih inspekcija za koje je juče ministarka pozvala da se, u slučaju kotorske gimnazije koji njoj nije išao naruku, ignorišu); podaci o eventualnim nepravilnostima prilikom zapošljavanja kao i druge nepravilnosti; informacije o blagovremenom i tačnom unošenju podataka u informacioni sistem (jer je to jedan od zakonskih osnova za smjenu), te statut škole i druga opšta akta.

“Kako dakle Vesna Bratić ništa od ključne dokumentacije nije imala kad je smjenjivala 200 direktora, već je sad traži, to je krajnji dokaz da su isti smijenjeni bukvalno samo u okviru političkog revanšzma”, ističe SD.

Na kraju, navode, Vesna Bratić, zaštitnica državnog budžeta, biće lično odgovorna za hiljade, ako ne i stotine hiljada štete za državni budžet, kad počne da gubi sve tužbe bivših direktora za ničim potkrijepljene i dokazane smjene.

“Katastrofalna postupanja ovog Ministarstva, nedostatak vizije i projekata, revanšističke smjene, a sad i gubljenje kompasa u zvaničnoj komunikaciji, pokazuje da Bratićeva više nema šta da radi u ovom izuzetno važnom ministarstvu, te da je ona, bez sumnje, najslabija karika ove, i onako monumentalno loše vlade. Malo li je?”, zaključuje SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve