Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

SD: Ima nas da koliko god puta treba pokažemo da gaženja Ustava i Crne Gore ne može biti

''Stoga smo tu da im, po treći i po ko zna koji put ako bude trebalo, jasno kažemo da jezik sile ne prihvatamo i da će sa nama morati da se dogovaraju, tako što ćemo sjesti za isti sto i doći do kompromisnog rješenja''

Socijaldemokrate (SD) Crne Gore pozvale su sve građanke i građane, članove, aktiviste i simpatizere, da prisustvuju sjutrašnjem protestu pokreta “Ima nas” koji je zakazan za 18 sati ispred Skupštine Crne Gore.

“Parlamentarna većina, kao i predsjednica Skupštine, pokazali su da nemaju namjeru ni da pokušaju da dodemo do dogovora oko pitanja koja dijele Crnu Goru, ali i oko onoga što je naša obaveza i potreba ove države. Stoga smo tu da im, po treći i po ko zna koji put ako bude trebalo, jasno kažemo da jezik sile ne prihvatamo i da će sa nama morati da se dogovaraju, tako što ćemo sjesti za isti sto i doći do kompromisnog rješenja”, kazali su iz SD-a.

Oni su poručili da je odustajanje od usvajanja neustavnog Zakona o predsjedniku preduslov za otpočinjanje dijaloga koji, prije svega, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda.

“A do tada, na nama je da im jasno i glasno poručimo da nas ima i više nego dovoljno da koliko god puta treba pokažemo da gaženja Ustava i Crne Gore ne može biti”, zaključuju u SD-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
27.11.2022-21:30 21:30

Nema vas šaka jada sve sa manjinama na gomili. Nakon popisa ćemo tačno znati koliko vas ima ! :)