Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Dok nas Abazović i SNP preko Otvorenog Balkana uvode u Srpski svet, ostali u parlamentarnoj većini mogu jedino da pišu saopštenja

Kako kažu, Abazović poniznim prihvatanjem poziva da prisustvuje junskom samitu inicijative ''Otvoreni Balkan'' pokazuje da je spreman da državu ne uvede, već ugura, u ovu regionalnu inicijativu, koja je samo ljepši naziv, kako tvrde, za projekat ''Srpskog sveta''

Socijaldemokrate reaguju na izjavu premijera Crne Gore Dritana Abazovića da će učestvovati na Samitu povodom regionalne inicijative Otvoreni Balkan na Ohridu, te da ne postoji nijedno validno opravdanje koje bi ukazalo na to da ova inicijativa nije dobra za Crnu Goru.

Kako kažu, Abazović poniznim prihvatanjem poziva da prisustvuje junskom samitu inicijative “Otvoreni Balkan” pokazuje da je spreman da državu ne uvede, već ugura, u ovu regionalnu inicijativu, koja je samo ljepši naziv, kako tvrde, za projekat “Srpskog sveta”.

“Naravno, kako bi se dodvorio onima kojima, kako sada stvari stoje, bespogovorno služi. A obzirom na to da sa SNP-om ima značajnu većinu u Vladi, onda kada URA i SNP podrže šta god im na pamet padne, neka oni koji su dio njegove Vlade ili je podržavaju – nastave da pišu saopštenja”, poručuju iz SD-a.

U SD-u kažu da građani ne bi trebalo da Abazoviću objašnjavaju mane ove inicijative, već on njima treba da predstavi prednosti takvog projekta.

“I na kraju, ali ne manje važno: ne treba građani da objašnjavaju Abazoviću mane Otvorenog Balkana, nego on njima prednosti! I zašto, otkad je zasjeo u stolicu premijera, gotovo samo o tome i Temeljnom ugovoru priča. I pomalo, tek da se to zakamuflira, čisti oko KBC-a”, zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve