Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SD: Da li je napad na Trebješanina insceniran kao alibi za smjenu rukovodstva CB Nikšić

Čudi činjenica da su, nakon smjene rukovodstva Centra bezbjednosti Nikšić, prestali zahtjevi opozicionih subjekata, prvenstveno koalicije Za budućnost Nikšića, da se rasvijetli slučaj napada na njihovog aktivistu Luku Trebješanina, saopštile su danas Socijaldemokrate Nikšića

Čudi činjenica da su, nakon smjene rukovodstva Centra bezbjednosti Nikšić, prestali zahtjevi opozicionih subjekata, prvenstveno koalicije Za budućnost Nikšića, da se rasvijetli slučaj napada na njihovog aktivistu Luku Trebješanina, saopštile su danas Socijaldemokrate Nikšića.

Ističu da su svi u Nikšiću svjedoci neprijatne atmosfere koja je zavladala gradom nakon objave da je aktivista jednog političkog subjekta, mlad momak, nečije dijete na kraju krajeva, napadnut i pretučen pod okriljem noći.

“I vjerujemo da su svi u gradu bili jedinstveni u stavu da se ovakve stvari više ne smiju dešavati, da aktivisti svake liste koja nastupa na izborima moraju biti maksimalno zaštićeni, uz želje da se mladić što prije oporavi. Da se radi o političkoj predstavi koja je, kako se kasnije ispostavilo, za cilj imala samo davanje alibija novoizabranom v.d. direktoru Uprave policije da smijeni rukovodstvo CB Nikšić, postalo je sumnjivo još u trenutku kada je nosilac liste ZBNK i poslanik u Parlamentu, Marko Kovačević, uprkos zabrani posjeta usljed složene epidemiološke situacije, uspio da uđe u Opštu bolnicu u Nikšiću i napravi selfi sa mladim aktivistom”, navode SD.

Kako dodaju, za nekoga koga je napalo više osoba koje su ga tukla šipkama, na mladiću nijesu bile prisutne vidljive povrede.

“I dobro je što je tako! Ostaje pitanje ko je i zbog čega dozvolio Marku Kovačeviću da uopšte uđe u OB Nikšić i da li će nadležni organi takvo ponašanje sankcionisati. Nastavak priče samo je potvrdio naše sumnje koje, do danas, nijesmo izražavali, poštujući mogućnost da se incident zaista desio i da je mladić zadobio povrede”, navode Socijaldemokrate Nikšića.

Ukazuju da je izvještaj kojim su konstatovane njegove povrede potpisao niko drugi do brat nepartijski postavljenog direktora OB Nikšić, predsjednika OO Demokrata, Marka Mitrovića.

“Koji je, vjerovali ili ne, u tom trenutku bio COVID pozitivan sa određenom mjerom samoizolacije. Šta je COVID pozitivni doktor Mitrović te noći radio u bolnici i kako je kao takav pregledao pacijenta, pitanje je na koje bi, možda, njegov brat, kao direktor ustanove mogao da nam odgovori”, ukazuju u toj partiji.

Podsjećaju da takvo djelovanje podliježe krivičnoj odgovornosti, te pozivaju nadležne da provjere da li su informacije kojima raspolažu tačne i, ukoliko se utvrdi da jesu, odgovornog adekvatno sankcionišu.

“Odgovornost, svakako, snosi i sami direktor bolnice koji bi, u tom slučaju, najmanje bio dužan da podnese ostavku, a svakako i da za svoje djelovanje odgovara pred nadležnim sudom”, naglašavaju Socijaldemokrate Nikšića.

I tako se, kažu, završava predstava koja je za krajnji cilj imala smjenu rukovodstva CB u Nikšiću.

“Mladi Trebješanin dan-dva nakon „brutalnog napada“, bez ikakvih vidljivih povreda, prisustvuje proslavi rođendana što je cjelokupna javnost mogla da vidi na Instagramu. Dvije su mogućnosti – ili je Luka Trebješanin medicinski fenomen sa dosad neviđenom sposobnošću regeneracije i ozdravljenja, ili je dr Mitrović napisao lažni izvještaj kako bi doprinio uvjerljivosti ove predstave”, dodaju.

Sve u svemu, ističu, od dana kada je imenovan novi v.d. načelnika CB Nikšić, niti jedan politički subjekt više nije pomenuo taj incident i tražio njegovo rasvjetljavanje.

“Čak ni činjenica da je mladić koji je toga dana prisustvovao auto koloni sa crnogorskim zastavama iste noći izboden nožem ne predstavlja nešto što bi predstavnike nove državne vlasti trebalo da zabrine i na šta bi, uopšte, i trebalo da se osvrnu”, zaključuju Socijaldemokrate Nikšića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
05.03.2021-16:40 16:40

Sve je to iscenirano(da bi izmijenili policiju)..sa Dravisom..i Dritkom..naravno i sa ovim cetnicima iz NK..Ovaj mali je njihova lopta..Njega treba privesti pred zakonom pravde(momentalno ga nemamo)