Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Cetinje: Nadležni organi da procesuiraju poslanicu Jelenu Božović zbog najave formiranja paravojnih jedinica

Kako kažu, Crna Gora je nikad podjeljenija i sa nikad većim jazom među njenim građankama i građanima

Na današnjem zasijedanju Skupštine Crne Gore, zloupotrebom procedure, poslanica Demokratskog fronta Jelena Božović najavila je, vjerovali ili ne, formiranje paravojnih formacija koje će od Cetinjanki i Cetinjana braniti Cetinjski manastir, jednu od najvećih crnogorskih svetinja, saopštili su iz SD Cetinje, te zatražili od nadležnih organa da je procesuiraju.

“Cijenimo da je Crnoj Gori dosta prijetnji bilo kakvim sukobima, bilo kakvim jedinicama, a pogotovo paravojnim. Ovo je nastavak one ratohuškačke politike kada su pozivani ratni drugovi na otkopavanje oružja, koja je tada prošla nekažnjeno i bez reakcije”, navode iz SD-a.

Prema njihovim riječima posljedice toga se vide danas. Kako kažu, Crna Gora je nikad podjeljenija i sa nikad većim jazom među njenim građankama i građanima.

“Stoga pozivamo nadležno tužilaštvo da što prije, u skladu sa zakonom, procesuira poslanicu Jelenu Božović, čime će se poslati jasna poruka da je građanski mir u Crnoj Gori iznad svega ostalog”, ističu iz SD-a.

Poručuju da što se prijetnji navedene poslanice Cetinjankama i Cetinjanima tiče, njih ne mogu uplašiti.

“Kao što nas vaša retrogradna i zaostala politika nije mogla uplašiti prije trideset godina, tako neće ni danas. Jer će Cetinjanke i Cetinjani uvijek, svi do jednoga, bez iskakvog straha, biti spremni da brane našu jedinu kuću Crnu Goru, naš rodni grad i naše najveće svetinje kakav je Cetinjski manastir”, zaključuju iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
17.06.2021-19:21 19:21

Neće URA i oni Adžić dati…