Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

SD Cetinje: Cetinjski prkos jači od nacionalizma aktuelne vlasti

Građani Cetinja su na juče održanom protestnom skupu ispred zgrade Ministarstva kulture pokazali svoj stav i svoju punu podršku borbi za očuvanje FCJK ali i svih vrijednosti i simbola crnogorskog identiteta među kojima jezik zauzima svoje posebno mjesto, ocijenili su iz SD Cetinje

Građani Cetinja su na juče održanom protestnom skupu ispred zgrade Ministarstva kulture pokazali svoj stav i svoju punu podršku borbi za očuvanje FCJK ali i svih vrijednosti i simbola crnogorskog identiteta među kojima jezik zauzima svoje posebno mjesto, ocijenili su iz SD Cetinje.

Ostatak saopštenja SD Cetinje prenosimo u cjelosti.

Građani Cetinja su protestovali i negodovali protiv odluka aktuelne ministarke Vesne Bratić koja već dva mjeseca igroniše sva prava, kako studenata, tako i uposlenih na FCJK. Umjesto očekivanog rješenja i postupanja po članu 37 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, i uplate sredstava koja fakultetu po zakonu pripradaju, ministarka Vesna
Bratić ovih dana u jeku pandemije u svom maniru nastavlja svoju „vjersku propagandu“, pored brojnih problema kojima se ne nazire kraj, a koje su sami svojim postupcima i potezima izazvali.

Umjesto da se pojavi pred građanima Cetinja i da pruži neki konkretan odgovor, aktuelna ministarka Vesna Bratić šalje „istrošenog“, ali uvijek partijski podobnog profesora i poslušnika Dragana Koprivicu da šalje Cetinjanima „poljupce“.

Nemajući nimalo ličnog i moralnog kredibiliteta, Dragan Koprivica izlazi iz svih okvira i profesorskog i akademskog znanja i zvanja, pokazujući svu svoju drskost sa stepeništa hrama koji se zove Ministarstvo kulture. Ovako svjesnim provokacijama i postupcima,
profesor Koprivica je zaboravio da se nalazi na prijestonom Cetinju kojeg nijesu porazili ni veći nacionalisti od njega i Vesne Bratić.

A povodom krivične prijave koja je najavljena protiv rukovodstva FCJK, konkretno dr Adnana Čirgića, poručujemo i ministarki Bratić i nadležnima da će čitavo Cetinje sa ponosom ići u tužilaštvo, ako treba. Jer smo mi Cetinjani, kada su nacionalni interesi u pitanju, uvijek i bez izuzetka spremni da stanemo na branik onih vrijednosti na kojima počiva današnja Crna Gora.

No, vrijeme koje se nalazi pred nama neupitno će ih poslati onamo đe oni sa punim pravom pripadaju, a to je javna i politička prošlost i svetosavski mitovi kojima oni robuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve