Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Berane: Zbog DF-a i Demokrata, da se ubuduće biraju dva predsjednika opštine

Kako su ocijenili, to dakle, znači, da se mandat predsjednika opštine dijeli na dvije ličnosti koje će tu poziciju obnašati po dvije godine. Cinici bi zaključili da je u pitanju obezvređivanje i degradacija najznačajnije lokalne političke funkcije. I bili bi u pravu

Genijalnost beranskih političkih eksponenata vlasti ne poznaje granice pa je tako Berane, poslije Budve, drugi grad, vjerovatno u istoriji političke teorije i prakse u kojem je uspostavljen institut “rotirajući predsjednik opštine”, navodi se u saopštenju SD Berane.

Kako su ocijenili, to dakle, znači, da se mandat predsjednika opštine dijeli na dvije ličnosti koje će tu poziciju obnašati po dvije godine. Cinici bi zaključili da je u pitanju obezvređivanje i degradacija najznačajnije lokalne političke funkcije. I bili bi u pravu.

“Kako bismo im olakšali eventualne buduće slične situacije, predložićemo da se od sada, na izborima bira dva predsjednika opštine. Ali smo sigurni da im, uzevši u obzir gramzivost za funkcijama, ni to ne bi bilo dovoljno”, kazali su iz SD-a.

U ekonomski opustošenoj sredini kakva je Berane, koju ni najreferentniji stručnjaci ne mogu izvući iz tekuće kataklizme kada bi imali na raspolaganju značajno duži period, DF i Demokrate, zvučeći krajnje ozbiljno, ističu da će za dvije plus dvije godine, unaprijediti loše stanje u gradu, koje su, pritom, sami izazvali.

Iz SD-a  su ocijenili da, osim što se igraju sa zdravim razumom građana, ovakav razvoj događaja znači da nas po ko zna koji put očekuje izgubljeno dragocjeno vrijeme i da se nastavlja propadanje ovog grada.

“Socijaldemokrate će, kao na državnom tako i na lokalnom nivou nastaviti da budu najrigidniji kritičari ovakvog i sličnih neozbiljnih ponašanja i kao i do sada stalno ukazivati na katastrofalnu politiku koju će nam zasigurno demonstrirati novoformirana većina”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Čoldo_Ba
13.06.2022-13:55 13:55

Znate li koje su šanse da SD uđe u Beranski parlament isto ko da Crna Gora pobjedi vojno Ameriku !