Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Berane: Opština Berane se po sopstvenom priznanju nalazi u ekonomskom kolapsu

Pitamo se, gdje su sada one samopohvale o domaćinskom odnosu prema lokalnim resursima, osim ako nisu iščezle u nepovrat zajedno sa lokalnim SNP-om

Iako se svaka situacija koju prouzrokuje upravljačka struktura Opštine Berane može svrstati u rubriku “vjerovali ili ne” ipak nas svakim novom demonstracijom neozbiljnosti iznova iznenade, saopšteno je iz SD-a.

“Kako očekivati od opštinske administracije da riješi neograničeno mnoštvo problema koje je prouzrokovala, kada nije u stanju riješiti jedan omanji problem koji se tiče pomoći građanima u vidu drva za ogrijev ili obezbjeđivanju pijaće vode. Umjesto toga, poseže za klasičnim obmanama.

Nakon pristiglog neočekivano velikog broja zahtjeva za pomoć u ogrijevnom materijalu, saopštavaju da uopšte nisu imali namjeru da istu dodeljuju građanima i to sa kašnjenjem od nekoliko dana uz opravdanje koje glasi da je “dinamika primanja zahtjeva intenzivna a radne obaveze organa velike” .

Izgovoriti ovako nešto u opštinskoj radnoj sredini u kojoj je (zbog iracionalnog partijskog zapošljavanja) najmanje šest osoba zaduženo za ovjeru jednog dokumenta, je blago rečeno igranje sa zdravim razumom građana”, navodi se u saopštenju lokalnog SD-a.

Kako dodaju, osim ako je ova prezauzetost uzrokovana aktuelnim dodjeljivanjem naziva ulicama i kućnih brojeva što je očigledno prioritetna aktivnost u ekonomsko-socijalno-kulturno devastiranom gradu kakav je Berane.

“Svakako da nas ne iznenađuju svakodnevne manipulacije kojima se bezuspješno pokušava prikriti nesposobnost opštinskih vlasti.

Pa ipak, pozdravljamo rijedak trenutak iskrenosti opštinskih zvaničnika koja se tiče priznanja da je Opština zadužena desetine miliona eura što je razlog zbog kojeg se ne mogu obezbijediti ogrijevna sredstva za građane. Jednostavno i nedvosmisleno, Opština se nalazi u ekonomskom kolapsu.

Pitamo se, gdje su sada one samopohvale o domaćinskom odnosu prema lokalnim resursima, osim ako nisu iščezle u nepovrat zajedno sa lokalnim SNP-om.

Očekujemo obraćanje javnosti od strane opštinskih glasnogovornika da nam saopšte da su za ovakvo stanje nekim čudom ponovo krivi “oni bivši”. Do tada, nadamo se da će uspješno proteći akcija dodjeljivanja naziva ulicama”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
06.09.2022-21:00 21:00

Da se optuži DPS…