Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Abazoviću: Prije Leposavića ubijedite Bečanovićku da se desio genocid

akle, URA i Abazović bi, da zaista misle to što su danas rekli, morali da krenu sa smjenama svojih članova, pa preko predsjednika Odbora za ljudska prava Jovana Vučurovića, potom Leposavića… i bojimo se, došli bi do kompletne Vlade, poručuju iz SD-a

Pošto je lider URA-e i kralj tvitera Dritan Abazović danas saopštio da onaj ko ne priznaje genocid u Srebrenici i odluke međunarodnih sudova ne treba da obnaša državne funkcije, pozivamo ga da, umjesto naknadnog tvitovanja ubijedi svoju članicu Tatjanu Bečanović u to, ali i inicira smjenu ministra pravde Vladimiran Leposavića u Vladi čiji je član, saopštile su Socijaldemokrate.

“Osim toga, pozivamo ga da se jedan jedini put samostalno i na vrijeme oglasi u vezi sa anticivilizacijskim ispadima svojih prijatelja iz Vlade, umjesto što to po pravilu čini naknadno, pod pritiskom javnosti ili međunarodne zajednice. Da ništa od toga što Abazović konstantno tvituje nije iskren stav, govori to da je danas u prvom dijelu tvita faktički rekao da Leposavić ne zaslužuje da bude na funkciji ministra, i taman kad smo pomislili da će u nastavku da kaže kako će inicirati smjenu, on nastavlja: „Okrenimo se budućnosti“ i crta emotikone. Eto toliko su ozbiljne njegove izjave i namjere”, navode iz SD-a.

O Abazovićevoj ozbiljnosti, kako kažu, govori i vrijeme kad na tviteru plasira „odbrane građanskih vrijednosti“-uvijek naknadno i kad je sav posao završen.

“Tako se oko Leposavićeve izjave oglasio danas, tačno pet dana nakon nje. Potpuno isto je bilo i kad smo imali suludu inicijativu da se ulica u Beranama nazove po ratnom zločincu:URA se oglasila kad je bukvalno sve bilo završeno, odnosno nakon što je javnost reagovala, a predsjednik opštine Berane rekao da od te sulude inicijative nema ništa”, ističu iz SD-a.

Na kraju, da URA zapravo uopšte ne podržava te vrijednosti koje po tviteru brani, pokazuje i to što istaknuta članica URA-e, Tatjana Bečanović, kažu u SD-u, ima potpuno isti stav kao i ministar Leposavić: neće da izgovori da je u Srebrenici počinjen genocid.

“Dakle, URA i Abazović bi, da zaista misle to što su danas rekli, morali da krenu sa smjenama svojih članova, pa preko predsjednika Odbora za ljudska prava Jovana Vučurovića, potom Leposavića… i bojimo se, došli bi do kompletne Vlade. Oni to dobro znaju, pa nemaju izbora već da po društvenim mrežama, daleko od odgovornosti, naknadno pametuju”, zaključuje SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
30.03.2021-18:26 18:26

A jasno je i ludome da je Bečanovićka žena četnik, kao i četvororučica.