Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Abazović ponovo u društvu negatora genocida u Srebrenici

Politički prijatelj Dritana Abazovića, Draško Stanivuković, kojem je relativno skoro slavodobitno čestitao “oslobođenje” Banjaluke, gostujući u emisiji Pressing u Zagrebu, izjavio je da se u Srebrenici nije dogodio genocid, saopštio je član predsjedništva Socijaldemokrata Faruk Kalač

Politički prijatelj Dritana Abazovića, Draško Stanivuković, kojem je relativno skoro slavodobitno čestitao “oslobođenje” Banjaluke, gostujući u emisiji Pressing u Zagrebu, izjavio je da se u Srebrenici nije dogodio genocid, saopštio je član predsjedništva Socijaldemokrata Faruk Kalač.

Kalač

-Ovo nas više nimalo ne čudi od Abazovićevih kompanjona, s obzirom da je s istim takvima u koaliciji ovdje, u Crnoj Gori. I jedni i drugi, donoseći “slobodu” o kojoj Abazović govori, veličaju ratne huškače i zločince i negatore genocida u Srebrenici. Abazovićev saborac iz komšiluka, Draško Stanivuković, prepoznat je kao negator svega crnogorskog, i nacije, i jezika, i istorije, a veliki je pristalica kvislinškog četničkog pokreta iz Drugog svjetskog rata. Zbog toga su najbolji odgovor gospodinu Abazoviću dali građanski, odnosno evropski orijentisani Bošnjaci koji su, svi do jednoga, i pobjednici i poraženi na tamošnjim izborima, imali jedinstven stav o (ne)zrelosti i (ne)dostojanstvenosti Abazovića i njegove politike – kaže Kalač.

On je Abazoviću poručio da se uopšte ne čudi što URU ne žele da glasaju manjinski narodi i zašto niko od njihovih relevantnih predstavnika ne želi da participira u njegovoj Vladi koja okuplja negatore genocida.

-Uostalom, stav Draška Stanivukovića se ni po čemu ne razlikuje od javno izrečenog stava članice Predsjedništva GP URA, Tatjane Bečanović, prilikom gostovanja na jednoj od predizbornih debata na RTCG-u – zaključio je Kalač.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve