Demokratska Crna Gora je prekinula bojkot Skupštine, ali nije raskrstila sa neznanjem i nedobronamjernim pristupom dijalogu i unapređenju izbornog sistema, ocijenila je danas poslanica DPS Marta Šćepanović.

Marta Šćepanović

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Odbor, čiji su rad bojkotovali, do trenutka do kad ih nije primorala međunarodna zajednica da se dogovore sa DPS-om, već je predvidio održavanje svih lokalnih izbora u jednom danu. Naknadna pamet Demokrata i kićenje tuđim perjem ili drugačije rečeno – plagiranje je njihov manir po kojem su prepoznati u Crnoj Gori.

Ipak, pokušaj omalovažavanja civilnog sektora, akademske zajednice i političkih partija u vlasti je kratkog daha. Sve izmjene, prema preporukama međunarodne zajednice, smo već predvidjeli, uključujući održavanje izbora u jednom danu, a kada ih usvojimo u Skupštini, ostaće samo da se izmjerimo na izborima. Tada se, pres konferencije i groteskni nastupi funkcionera Demokrata, ruše pred političkom snagom vladajuće koalicije, koja pobjeđuje prema posljednjim istraživanjima i posrnule Demokrate, ali i ostatak opozicije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve