Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćepanović: Čađenović i Rovčanin da ne zloupotrebljavaju državna preduzeća i prekinu sa finansiranjem propagandne mašine ruske agresije

Kako je kazala, javna je tajna da ovaj gubitaš i pored nezahvalnog ekonomskog statusa, udjeljuje novac onim kompanijama i institucijama čiji se interes poklapa sa interesom rukovodilaca CEDIS-a i EPCG

Prošla su dvadesetdva dana od kad je Klub poslanika DPS Ministarstvu kapitalnih investicija uputio zahtjev za dostavljanje podataka o poslovanju CEDIS-a, a koji se odnose na transakcije i uplate vršene po osnovu donacija, pomoći i sponzorstava sa računa ovog preduzeća na račune pravnih i fizičkih lica. Do dan danas, nijesmo dobili odgovor, saopštila je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore, Marta Šćepanović.

Kako je kazala, javna je tajna da ovaj gubitaš i pored nezahvalnog ekonomskog statusa, udjeljuje novac onim kompanijama i institucijama čiji se interes poklapa sa interesom rukovodilaca CEDIS-a i EPCG.

“Partijski uhljebi Demokrata direktori ova dva preduzeća, Nikola Rovčanin i Vladimir Čađenović, osim što su silnim rođačkim zapošljavanjima i nedomaćinskim poslovanjem urnisali ova dva državna preduzeća, novac građana koriste i za potpomaganje rada, propagandnih platformi koje afirmišu rusku agresiju na Ukrajinu, kakva je IN4S”, navela je Šćepanović.

Prema njenim riječima, još prošle godine, doskorašnja ministarka Tamara Srzentić objelodanila je da portal IN4S nije upisan u evidenciju medija koju je vodio resor na čijem je čelu bila, zbog čega se, između ostalog, i insistiralo na daljim medijskim reformama kako bi se, kroz evidentiranje, podstakla i odgovornost medija zbog neprimjerenog sadržaja i govora mržnje, a koji su ovom glasilu osnovni znak prepoznavanja.

Osim toga, ističe, “skandalozno je da gubitaš kakav je CEDIS finansira ovu platformu za hibridni rat koja se upotrebljava u propagandne, huškačke svrhe u ruskoj agresiji na Ukrajinu”.

Sve navedeno, dodaje Šćepanović, ukazuje na to da direktori iz redova Demokrata državna preduzeća svojim netransperentnim radom, osim za partijske interese, finansiranjem proruske platforme IN4S, najgrublje zloupotrebljavaju i za širenja ratne propagande i manipulacije Kremlja, kojom se podržavaju ratna dejstva i opravdavaju agresija i napad na Ukrajinu.

“Pozivamo ih da hitno prestanu sa ovom praksom, jer osim što na takav način dodatno urušavaju ugled ova dva nekada moćna privredna giganta, tako udaraju i na vrijednosne temelje i EPCG i CEDIS, i svrstavaju se na stranu onih koji podržavaju nehumani, abnormalni i anticilivizacijski čin koji je zgrozio čitav demokratski svijet”, zaključuje Šćepanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve