Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćepanović: Bratićkin sekretar pravdajući revanšizam, vrijeđa dostojanstvo smijenjenih direktora škola

''Jedino opravdanje, kako je kazala, za iznešene besmislice sekretara Ćulafića, je činjenica da je na aktuelnu funkciju stupio prije mjesec dana, a da je posljednju godinu, nezainteresovan za djelovanje nove državne vlasti, proveo miljama daleko od Crne Gore''

Ne samo što ministarka Vesna Bratić nije poslanike udostojila prisustva na jučerašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore, a na kojoj je tema bila interpelacija za pretresanje Vladine politike u oblasti prosvjete, već je ovlastila državnog sekretara Damjana Ćulafića da odgovara na pitanja koja je trebalo njoj da budu postavljena. Čovjeka koji je bestidno udarivši na čast i dostojanstvo smijenjenih direktora obrazovnih ustanova, iznio, ne trepnuvši, gomile neistina vezanih za njihova razrješenja, kazala je u saopštenju Marta Šćepanović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

”Poslije prašine koja se podigla usljed nezakonitih smjena direktora, treba biti osoba lišena dostojanstva i sa enormnom dozom licemjerja, i u Parlamentu u objektiv kamera, pred crnogorskom javnošću drsko, bez ijednog dokaza, udariti na dostojanstvo i čast bivših direktora, tvrdeći da su smijenjeni zbog nesavjesnog rada i loših rezultata, a da nije u pitanju politički revanšizam. Dok su novoimenovani direktori vjerovatno postavljeni na osnovu rezultata i kompetentnosti, a nikako na osnovu političke pripadnosti?! Ili im je možda litijaški staž bio kadrovska prednost”, dodala je.

Jedino opravdanje, kako je kazala, za iznešene besmislice sekretara Ćulafića, je činjenica da je na aktuelnu funkciju stupio prije mjesec dana, a da je posljednju godinu, nezainteresovan za djelovanje nove državne vlasti, proveo miljama daleko od Crne Gore.

”U svakom drugom slučaju bi znao da su smjene direktora škola kako u Kolašinu tako i u ostalim gradovima isklučivo politički motivisane, i rezultat su brutalnog političkog progona osoba koje su svoj posao obavljale odgovorno, časno i pošteno. Jedini grijeh im je bilo to što su na funkciju direktora imenovani od strane bivše vlasti”, dodala je.

”Gospodine Ćulafiću, ukoliko ste zainteresovani, veoma rado ćemo vam predočiti sve okolnosti vezane za smjenu i imenovanje direktora: od toga kako su građani Kolašina mjesecima unaprijed znali tačna imena budućih direktora, preko toga koji je partijski ključ korišten prilikom imenovanja, koliko je i šta dobio pojedini partijski subjekt, do toga ko je sa kime u rodbinskim i rođačkim vezama. A vjerujte nam da nema građanina Kolašina koji ovo ne zna”, navela je.

”Do tada, za vaše dobro, molimo Vas da se suzdržite ovakvih javnih nastupa kojima vrijeđate inteligenciju i podržavalaca partije čiji ste eksponent, a poslije kojih, sa veoma respektabilne funkcije koju obnašate, izgledate, da ne koristimo teži izraz, krajnje neozbiljno”, zaključila je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve