Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Šćepanović: Bratić da opozove odluku o imenovanju promotera četništva za direktora škole u Pljevljima

Prema njenim riječima, ovaj profesor književnosti put do direktorske fotelje krčio je i svojim aktivizmom za vraćanje srpskog jezika u crnogorske škole i nedvosmislenim izjavama kojima je negirao postojanje crnogorskog jezika u državi Crnoj Gori

Demokratska partija socijalista traži da ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić opozove odluku o imenovanju Bojana Strunjaša za direktora škole u Pljevljima.

“Imenovanje novog direktora Srednje stručne škole u Pljevljima, novi je ekspertski potez ministarke Vesne Bratić. Bojan Strunjaš, omiljeni je kadar resorne ministarke, jer su ga za pociziju preporučile “ozbiljne” reference poput slavljenja četničke ideologije i promovisanja svetosavske ideje”, tvrdi posalnica DPS-a Marta Šćepanović.

Prema njenim riječima, ovaj profesor književnosti put do direktorske fotelje krčio je i svojim aktivizmom za vraćanje srpskog jezika u crnogorske škole i nedvosmislenim izjavama kojima je negirao postojanje crnogorskog jezika u državi Crnoj Gori.

“Zbog toga što ovo i ovakvo instaliranje kadrova urušava cjelokupni obrazovni sistem, ruga se vrijednosnoj vertikali crnogorskog bića čiju osnovu čine antifašističke tekovine i obesmišljava borbu za evropsku budućnost, tražimo opoziv odluke o imenovanju Strunjaša za direktora vaspitno-obrazovne ustanove”, zaključila je Marta Šćepanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve