Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćekić: U Crnoj Gori još uvijek postoje strukture koje bi na podjelama po svaku cijenu da zadrže fotelje

Više nego potrebno da se što hitnije uspostavi puna nezavisnost sudova i obezbijedi njihova profesionalnost i efikasnost, smatra Šćekić

Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić saopštio je da u Crnoj Gori još uvijek postoje strukture koji bi i sada, na podjelama i zaustavljanju evropskog puta, željeli po svaku cijenu da zadrže fotelje, doživljavajući državu kao svoje privatno vlasništvo, šireći neistinite i ničim opravdane konstatacije o navodnoj ugroženosti interesa naših građana.

“Socijalistička narodna partija nema namjeru da se miješa u rad pravosudnih organa, ali svakako da u tom pravcu djeluje ohrabrujuće izjava sudije izvjestioca Ustavnog suda koja se tiče inicijative SNP-a. Više je nego očigledno da je Milo Đukanović prekršio Ustav, i da je i kao trenutni predsjednik države i političar kočničar evropskih integracija. Upravo njemu i eliti koju on direktno predstavlja najviše je i odgovaralo paralisano stanje u sudstvu, tužilaštvu i mnogim drugim državnim organima, koji su, nažalost, bili pod njegovom direktnom kontrolom”, istakao je on.

Zato je, dodaje Šćekić,  više nego potrebno da se što hitnije uspostavi puna nezavisnost sudova i obezbijedi njihova profesionalnost i efikasnost.

“U tom pravcu je neophodan izbor novog VDT, specijalnog tužioca, predsjednika Vrhovnog suda, članova Ustavnog suda kako bi se izašlo iz ove pat pozicije, i kako bi se što prije uhvatili u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom na najvećem nivou”, naglasio je Šćekić.

Prema njegovim rijećima, SNP smatra da Milo Đukanović nije jedini, koji je vladao stvarajući podjele.

“Nažalost, u našoj državi još uvijek postoje strukture koji bi i sada, na podjelama i zaustavljanju našeg evropskog puta, željeli po svaku cijenu da zadrže fotelje, doživljavajući državu kao svoje privatno vlasništvo, šireći neistinite i ničim opravdane konstatacije o navodnoj ugroženosti interesa naših građana. I ovoga puta, više smo nego sigurni da za naše društvo prioritet predstavlja stvaranje pravno uređene, kao i ekonomski i socijalno stabilne države. Evropski put nema alternativu i SNP će, i ovoga puta nedvosmisleno biti dio evropske budućnosti Crne Gore, poštujući naše tradicije i posebnosti koju njeguje svaka evropska država”, zaključio je Šćekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
03.02.2022-18:56 18:56

ENE Beranac, nijesmo prepoznali mirotvorca i demokratu.Dje si do sada bio?

blam živi
03.02.2022-19:03 19:03

Te “strukture” su vaši srbočetnici, Šćekiću. Crnogorci ne žele ništa tuđe – ni tuđu vjeru, ni tuđe države, ni tuću nacionalnost, ni tuđe ime. Crnogorci nijesu niti mogu biti nacionalisti, oni samo brane SVOJE i neće ga nikome dati, Šta tebi nije jasno? Crnogorci NEĆE I NE ŽELE DA POSTANU SRBI!!!

Nikola
04.02.2022-09:19 09:19

Polakote siledzijo i junace nad zenama. Vidjecemo te jesi li operisan uskoro!