Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćekić osudio ispisivanje grafita: Čin koji dolazi iz DPS kuhinja

Zastrašujući grafiti u beranskom naselju Dolac

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio ispisivanje grafita u mjesnoj zajednici Dolac, u Beranama.

“Opština Berane najoštrije osuđuje grafite, uvredljive sadržine, koji su ispisani na zidu napuštene zgrade u mjesnoj zajednici Dolac, u Beranama. Sa najdubljim prezirom i neodobravanjem doživljavamo širenje ovakvih naručenih poruka mržnje koje dolaze iz dobro poznatih kuhinja DPS-a pred današnji kongres ove partije”, naveo je Šćekić.

Ponavlja se, ističe on, isti scenario od 30. avgusta 2020. godine, pred parlamentarne izbore, kada su tokom noći ispisani uvredljivi grafiti u naseljima gdje pretežno žive njihovi sugrađani, komšije i prijatelji Bošnjaci i Muslimani.

“I ovoga puta se radi o još jednom njihovom uzaludnom pokušaju izazivanja međunacionalnih tenzija, po već oprobanom scenariju iz 90-tih godina, ali im to Berane, kao što nije ni tada, neće ni sada dozvoliti. Ovakav potez je dokaz da su strukture tajnih službi i dalje pod kontrolom bivšeg režima. Apelujemo na direktora ANB-a da se pod hitno smijene svi djelovi DPS hobotnice”, naglašava Šćekić.

U Beranama, poručuje, nema mjesta za ekstremizam.

“Ovaj grad ne zaslužuje epitete koje oni pokušavaju da nametnu i ne toleriše pokušaj šovinizma po raznim osnovama. Ovaj sramni čin, usmjeren protiv dostojanstva svakog građanina, ni na koji način ne može ugroziti naše zajedništvo u Beranama, niti međunacionalno i vjersko poštovanje”, kazao je Šćekić.

Poziva nadležne organe da nalogodavci i počinioci ovog sramnog djela budu što prije pronađeni i procesuirani.

“Budućnost je otvorena za ljude koji su za mir, stabilnost, napredak, razumijevanje i saradnju. Takvi su građani Berana“, stoji u saopštenju Šćekića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crv
24.01.2021-12:49 12:49

Scekicu stidi se izjave da je DPS-uradijo ako nijeste uhvatili!! Mozda je DF- DEMOKRATE- -URA- BS -SND Vama je za sve kriv DPS -Pogledaj jos jedanput onaj video i izjavu za Siptare i Crnogorce sta rece sta bi nam uradila ! Da znas ti i javnost DPS nikad Albance ne naziva ili zove SIPTARIMA dobro znas ko ih zove takvim Imenima !Ne siri mrznju prema DPS -50% LJUBIMACA GLASACA I CLANOVA !

Relaksirani
24.01.2021-13:09 13:09

Sto god da urade to im je iz kuhinje DPS-a a oni relaksirano ruse Crnu Goru …
Ima li ko da im stane za vrat i da kaze dosta ovom fasizmu gdje su nasi intelektualci nasi borci za drzavu i slobodu cinite nesto ljudi podjosmo u PM !