Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćekić oštro kritikovao premijera: Dosta smo trpjeli Vaše ucjene, zaboravljate da veličina nije u prijetećem prstu

Niste Vi jaki nimalo, jer nemate rezultate da bi Vaša riječ imala težinu, kao što svoju nezahvalnost prema građanima pokazujete omalovažavajući poštene građane koji su Vam dali povjerenje laičkim i paušalnim ocjenama, o vašoj veličini i nadpolitičkim moćima, rekao je Šćekić

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić najoštrije osudio neodmjerenu, ali, kako je rekao očigledno, datu iz dubine duše, izjavu premijera Zdravka Krivokapića, u kojoj je na početku posta, kao vjernik iznio dozu mržnje prema određenim političkim subjektima i građanima, koji ih podržavaju, nazivajući te namučene i napaćene ljude “političkim uhljebima”.

“Očigledno da gospodin Krivokapić ne poznaje taj narod, jer nije osjetio njihovu patnju, kao što nije učestvovao u njihovoj žrtvi. Umjesto toga, sigurno bi znao da su ti “uhljebi” izgladnjeli u borbi za pravdu, slobodu i posao, ali im nije moglo biti, od onih, koje trenutno tetoši i pred kojima savija kičmu. Dižući galamu, gospodin Zdravko Krivokapić, pokazuje, kao njegovi prethodnici, veliku osionost i gordost, ali i veliku slabost, zaboravljajući da veličina nije u prijetećem prstu prema onima koji su se borili da on niotkuda bude tu, već u pozivu na razgovor, pomirenje, praštanje i stvaranje uslova za rad, zapošljenje i bolje sjutra svih građana. Molimo Vas da nam ne pričate o bilo čijem znanju, jer do sada po tom pitanju ništa nije urađeno, osim sposobnosti za ucjene i otvorene prijetnje ,,po dubini i širini”, poručio je Šćekić.

On je rekao Krivokapiću da pobjede i rušenje režima nijesu počele od njega, nego od 2014. godine i mnogo prije, “kada ste Vi bili u debeloj ladovini, dok su neki upadali u DPS štabove, izlažući sebe i svoje porodice na milost i nemilost tadašnjim vlasnicima države”.

“I niste Vi jaki nimalo, jer nemate rezultate da bi Vaša riječ imala težinu, kao što svoju nezahvalnost prema građanima pokazujete potragom kadrova u DPS redovima, omalovažavajući poštene građane koji su Vam dali povjerenje laičkim i paušalnim ocjenama, o vašoj veličini i nadpolitičkim moćima”, istakao je Šćekić.

On je poručio premijeru da su dosta trpili njegove ucjene iz samo jednog razloga, da se DPS ne vrati na vlast.

“Vjerujem da u tom smjeru znate da je DPS završio sa svojom antidržavnom politikom, kojom je uništio sve čega se dotakao i podijelio svoj narod, uvrzao primitivan rječnik i ponašanje. Vaš nastavak te priče, uvijene u drugo pakovanje, po tom istom narodu, tjeraju me da Vas uporedim sa onim koji je svoje građane nazivao, ni manje ni više nego ,,ludacima”. I jedan i drugi morate imati u vidu da je upravo taj, a ne neki drugi narod osvojio toliko željenu slobodu! Ne priča se tako, sa pozicije predsjednika Vlade, sa svojim građanima! Nastavljate rječnikom nesloge i podjela, diskriminacije, odbacivanja i napadanja, zaboravljajući na hrišćanske vrijednosti ljubavi, tolerancije, razgovora, trpljenja i žrtve. Koristim ovu priliku da Vas javno pozovem da iznesete gdje su i kada ti ,,uhljebi” nanijeli štetu svojoj državi i društvu, ili okaljali svoj radni i profesionalni status. Nijeste valjda zaboravili da su DPS i SD pozapošljavali sve svoje, i nije valjda da oni koji nijesu imali nikakvu šansu za posao u prethodnih 30 godina, treba da čekaju neku novu priliku. Javno Vas pozivam da na bilo kojoj TV objasnite javnosti šta sve imate protiv onih, koji su iznijeli teret borbe za novu, pravedniju Crnu Goru”, naglasio je Šćekić.

On je pozvao Krivokapića da objasni kako naziva ljude koje zapošljava, a ne prepoznaje ih kroz borbu za njegova i njihova zapošljenja, “pri čemu se i oni nalaze, istina, na nekim drugim političkim listama ili pripadaju nekim drugim političkim partijama”.

“Plašim se da ste i Vi, kao i Đukanović umislili da su politika i privilegije samo za Vas i Vaše, dajući sebi za pravo da se svađate sa drugim državama, posebno sa Srbijom, zaboravljajući činjenicu da smo svi mi mali i prolazni da bi sijali sjeme razdora među braćom i gazili po vjekovima i vjekovnoj istoriji. Vratite se Zdravko Krivokapiću”, zaključio je Šćekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KAMEN
16.03.2021-14:22 14:22

Ko si ti Scekicu da kritikujes Krivokapica kad cijela Crna Gora zna sta si htio da zavadis narod u Berane da das ulicu krvnika -zlocinca- Mladica stidi se tvojih gradjana komsija i prijatelja ako ih imas druge nacionalnosti!!!