Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćekić: Nikada nećemo sa DPS-om mijenjati bilo kog ministra

Poslanici Socijalističke narodne partije neće glasati u parlamentu za smjenu ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, kazao je potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić, dodajući da se nada dogovoru koji će sačuvati Vladu Crne Gore

Poslanici Socijalističke narodne partije neće glasati u parlamentu za smjenu ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, kazao je potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić, dodajući da se nada dogovoru koji će sačuvati Vladu Crne Gore.

Šćekić je u emisiji “Press plus” na Televiziji A1, rekao da SNP neće nikada, zajedno sa Demokratskom partijom socijalista glasati za smjenu bilo kog ministra u Vladi Crne Gore.

“Naš stav je vrlo jasan – mi nikada zajedno sa DPS nećemo glasati protiv bilo kog člana Vlade Crne Gore. Nećemo mijenjati bilo kog ministra zajedno sa DPS-om, jer smo se dovoljno dugo borili za promjene da bi sada našu Vladu mijenjali zajedno sa DPS-om“, istakao je Šćekić.

Šćekić je, upitan šta ako neka nova parlamentarna većima ipak smijeni Leposavića, kazao da svi treba da budu odgovorni i da se ne smiju igrati voljom građana.

„U ovom momentu niti Vlada Crne Gore, niti premijer ili ministar ne treba da nasjedaju na pritiske i poruke onih koji su gubitnici i predstavnici bivšeg režima koji su Crnu Goru godinama zarobili i držali kao taoca“, kazao je potpredsjednik SNP-a.

Šćekić se založio za postizanje dogovora, navodeći da je to put za očuvanje stabilnosti izvršne vlasti.

„Mislim da treba doći do razgovora i dogovora, a samim tim i rješenja koja neće dovesti u pitanje funkcionisanje Vlade, ali će sačuvati i ugled svakog pojedinca bilo premijera ili bilo kog ministra“, kazao je Šćekić.

Upitan može li Vlada Crne Gore opstati ukoliko nakon 11. maja u izvršnoj vlasti ostanu i premijer Zdravko Krivokapić i Leposavić, čiju je ostavku tražio premijer, Šćekić je ocijenio da se radi o složenom pitanju, ali da treba voditi računa o višem interesu.

„A većeg interesa nema od interesa građana i funkcionisanja ove vlasti, tako da se nadam dogovoru i razumijevanju. Nadam se najboljem rješenju i da će se svi akteri na najbolji način odnijeti i da će Vlada Crne Gore opstati“, istakao je Šćekić.

On je rekao da je Tužilaštvo u Crnoj Gori privatizovano, a potvrda toga je, kako je naveo, izjava glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da će biti na čelu te institucije sve dok on to bude želio.

„Brojne afere i dalje su bez epiloga, tako da se s pravom može reći da pravosuđe ne radi svoj posao kako treba. Vrijeme je za promjene u pravosudnom sistemu“, istakao je Šćekić.

On je najavio da će SNP glasati za izmjenu tužilačkih zakona, dodajući da sve u Crnoj Gori zavisi od promjene u tom dijelu pravosudnog sistema.

„Siguran sam i da međunarodni faktor želi dobro Crnoj Gori, kako bi uspostavili punu vladavinu prava“, kazao je Šćekić.

IzvorA1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve