Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćekić: Neću se kandidovati za predsjednika SNP-a, podržaću Jokovića

Kratko je kazao da se neće kandidovati za predsjedničku funkciju, već da će njegova nedvosmislena podrška i ovoga puta biti za Jokovića

Redovni kongres Socijalističke narodne partije (SNP) održaće se najdalje do avgusta ove godine, a najizvjesniji i jedini kandidat, za sada, za lidersku poziciju te stranke je, saznaje Dan, Vladimir Joković, dosadašnji predsjednik. Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić negirao je za Dan nezvanične informacije da će i on, pored Jokovića, biti kandidat za predsjednika partije.

Kratko je kazao da se neće kandidovati za predsjedničku funkciju, već da će njegova nedvosmislena podrška i ovoga puta biti za Jokovića.

”Neću se kandidovati jer imamo kandidata. Joković je jedini kandidat koji će imati moju nedvosmislenu podršku, jer je svojim radom, poštenjem i odgovornošću zaslužio da bude i u drugom mandatu predsjednik SNP-a”, poručio je Šćekić.

Lider partije Vladimir Joković nije ni potvrdio niti demantovao da će se ponovo kandidovati za najvažniju funkcijuu SNP-u, ali je istakao da će i to pitanje, kao i mnoga druga biti plod dogovora svih u partiji.

”Kongres SNP-a mora biti prije avgusta ove godine. U pitanju je redovni kongres, koji se održava na svake četiri godine. On će se organizovati, ali za sada još ne razmišljamo o tome u partiji. Ono što je izvjesno je da će biti u roku, znači najkasnije do 13. avgusta ove godine”, kazao je Joković.

Što se tiče ostalih kandidatura za predsjednika iz njegove stranke, Joković naglašava da je sada rano o tome govoriti.

”Sigurno je da u SNP-u neće biti podjela već će svako pitanje pa i to, kao i do sada, biti plod dogovora. A hoću li se ja kandidovati opet, vidjećemo jer imamo striktnu proceduru u SNP-u i po tom pitanju”, kazao je aktuelni lider SNP-a.

Joković je za predsjednika partije izabran 13. avgusta 2017. godine na Osmom kongresu partije. U glasanju je tada učestvovalo 429 delegata, od kojih je za Joković glasalo 224, Snežanu Jonicu 199, a Goran Dašić je dobio četiri glasa. Dva listića su bila nevažeća.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve