Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

ŠAVNIČKA NEĐELJNA AGONIJA: Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta, novi pokušaj 18. decembra

I osmu neđelju zaredom prekinuto glasanje na dva biračka mjesta u Šavniku. Novi pokušaj sledeće neđelje

Izbori u Šavniku opet propali. Danas je osmi put trebalo se glasa na dva biračka mjesta u opštini Šavnik – u zgradi Opštine i u selu Kruševice.

Kao i prethodnih sedam puta, i danas je došlo do prekida glasanja na oba biračka mjesta.

U zgradi opštine oko 8:15 sati prekinuto je glasanje. Da ostvari biračko pravo pokušala je osoba koja, navodno, nije iz šavničke opštine, ali je upisana u birački spisak.

Članovi odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika nijesu dozvolili da glasa, pa je izborni proces prekinut. Na biračko mjesto očekuje se dolazak policije koju je pozvao predsjednik biračkog odbora Marko Božović, prenosi RTNK.

Na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik do 8.13 sati, kada je glasanje prekinuto, biračko pravo ostvarilo je sedam birača.

Glasanje je prekinuto i u Kruševicama oko 8:45 sati.  Glasanje u Kruševicama je prekinuto jer član biračkog odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika nije dozvolio da biračko pravo ostvari osoba koja nije iz Šavnika.

Izbori i naredne neđelje

Predsjednik OIK Šavnik Dušan Radanović potvrdio je da su izbori na oba biračka mjesta poništeni.

“U neđelju, 18. decembra izbori će biti ponovljeni na oba biračka mjesta. To je po deveti put i zaista nemam šta da više kažem”, bio je kratak Radanović.

Od ukupno upisanih 541, do prekida glasalo je devet birača, 7 u zgradi Opštine i dvoje u Kruševicama. Na oba biračka mjesta, kao i prethodnih nedjelja, razlog prekida su birači koji su mjesecima prije 23.oktobra upisani u birački spisak opštine Šavnik.

Razlog za ponavljanja glasanja u ovoj opštini su incidenti i veći broj nepravilnosti koji su prethodnih sedam sedmica obilježili izbore u poddurmitorskoj varoši.

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedjelje u nedjelju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
11.12.2022-09:47 09:47

Dešavanja u Šavniku na mikroplanu kojima rukovode velikosrpski i kleronacionalistički štrurm odredi DF – a, nasilnici i kriminalci, su priprema, uvježbavanje i trening za to isto sto ce se dešavati na makroplanu – državnim i predsjedničkim izborima a vjerovatno i popisu, svuda gdje litijaši – “oslobodioci” procjene da im rezultati ne idu u prilog. Crna Gora brata Abaza, DF – a, Demokrata, SNP i URA sve više počinje da liči na Musolinijevu Italiju iz 20 – tih i Hitlerovu Njemačku 30 – tih godina prošlog vijeka

BobZeković
11.12.2022-13:17 13:17

SDT I VDT, VLADA I SRPSKI ZOMBIJI U NJOJ, KORUMPIRANA PARALAMENTARNA VEĆINA na primjeru Šavnika, provjeravaju svoje moći da CRNU GORU SRAVNE SA ZEMLJOM. Sudeći po događajima u Šavniku, svi nabrojani su na istom poslu i ide im odlično. CRNA GORA MORA USTAT PROTIV UGNJETAČA I NJIHOVIH POMAGAČA!