Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Savković Vukčević: Poziv na slogu uz četničke pjesme

''Vidjeli smo ko je Milatović odmah nakon izbora, pošto je poručio da je on na slavlju vidio samo zastave koje je želio da vidi. Moraće se ipak dobro potruditi ako misli da mu se vjeruje. I u Crnoj Gori, i od strane međunarodnih partnera''

Jakov Milatović još nije formalno postao predsjednik, a već se ponaša kao da sve u Crnoj Gori počinje od njega, kazala je Nela Savković Vukčević, poslanica Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

“Čestitajući vjernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru, poželio je da pomirenje, poštovanje i sloga opet postanu temeljne vrijednosti. Kao da je učio od premijera za jednokratnu upotrebu Abazovića”, kazala je Savković Vukčević.

Kako je dodala, naša stvarnost je sasvim nešto drugo.

“U posljednje tri godine vladajuća većina, kojoj pripada i Milatović, sve je radila kako bi dovela u pitanje slogu i multikonfesionalni karakter Crne Gore. Ali nijesu uspjeli i neće. Neće im većinska Crna Gora to dozvoliti”, kazala je poslanica DPS-a.

” U najmanju ruku je licemjerno da neko čije se izborne pobjede proslavljaju uz nacionalističke, četničke pjesme poručuje da tih temeljnih vrijednosti nije bilo u Crnoj Gori do njegovog izbora. Vjeruje mu se taman koliko i njegovom zaklinjanju u NATO i EU, pošto su njegovi glavni saradnici u izbornoj kampanji Andrej Milović i Filip Ivanović još ranije saopštili što misle o Rusiji i NATO. Biće da ih je to i preporučilo da mu budu politički oslonac. Uostalom, vidjeli smo ko je Milatović odmah nakon izbora, pošto je poručio da je on na slavlju vidio samo zastave koje je želio da vidi. Moraće se ipak dobro potruditi ako misli da mu se vjeruje. I u Crnoj Gori, i od strane međunarodnih partnera”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
10.04.2023-12:10 12:10

Građani trebaju da daju svoj glas za ljude koji se zalažu za dobrobit njih i države, a ne za podjele

DejanB
10.04.2023-12:14 12:14

Potpuno nam je jasno da od ovih prica drzava nece ici putem na bolje..
To cemo jedino promeniti sa novim subjektima na sceni koji su se pojavili sa jasnim ciljem da neko preduzme odgovornost za bolju buducnost gradjana..