Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Savković-Vukčević: Manipulacijama oko incidenta SPC nastavlja svoje političko djelovanje

Čudno je da bilo kome o mržnji slovo drži Srpska pravoslavna crkva, čija su najviša sveštena lica, među kojima i njihov sadašnji koordinator, ne tako davno javno govorila o Crnogorcima kao o ''projektovanoj naciji'', rekla je Savković Vukčević

Iako ne razumijemo baš najbolje kakve veze Demokratska partija socijalista ima sa incidentom u Kotoru, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i ovo je povod za novo, ko zna koje po redu, otvoreno političko djelovanje. Nažalost, to više nikoga ne čudi, poručila je članica Glavnog odbora DPS-a, Nela Savković Vukčević.

“Pritom, donekle je iznenađujuće što Demokratsku partiju socijalista za tobožnju mržnju optužuje organizacija čiji su velikodostojnici prošle godine poručivali “ako zatreba znamo kako da se borimo”, a za simbole države u kojoj djeluju – da su “kokoška” i “šiptarska zastava”. Čudno je da bilo kome o mržnji slovo drži Srpska pravoslavna crkva, čija su najviša sveštena lica, među kojima i njihov sadašnji koordinator, ne tako davno javno govorila o Crnogorcima kao o “projektovanoj naciji””, kazala je Savković Vukčević.

Interesantno je, kaže ona, da o mržnji govori crkva koja je prošle godine u Crnu Goru dovodila lica iz inostranstva da proklinju naše građane i sa govornica poručuju kako će gledati sjeme kako im se zatire.

“Ili možda treba podsjetiti Srpsku pravoslavnu crkvu na izjave o volovima i Crnogorcima, o komunističkom nakotu? Ili o lažnim ljudima? Ili o jalovom drveću koje se baca u oganj? Kome to o mržnji govori crkva koja je kanonizovala za sveca popa Macu Vukojičića, a čiji velikodostojnici rado drže obrede posvećene tvorcima najvećih ratnih zvjerstava?

O Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenom običaju držanja moralnih lekcija – toliko”, zaključuje Savković Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Obrad P.
05.05.2021-22:13 22:13

Kao prvosvještenik ateističke duhovnosti, ne mogu a da se ne osvrnem na aktuelna dešavanja u Kotoru. Nemam opravdanja niti razumjevanja prema skrnavljenju vjerskih objekatam još manje prema vulgarnim uvrjedama upućenim jednoj dami, bez obzira na njeno ime ili zvanje. Ne mogu da prihvatim ni to da jedan necivilizpvan postupak izaziva drugi, međutim još jednom sve kvari ono “ali”… Složno i orkestrirano se oglasila SPC, upućujući otrovne strijeloce prema DPS-u, kao personifikaciji svega crnogorskog. Podlo i nisko, podlije i niže od litijaških poruka pa čak i od bulažnjenja Amfilohija Nečastivog o Crnogorcima.. Na kotorskom hramu Sv. Nikole već godcinama se kao… Pročitaj više »