Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Savković Vukčević: Joanikije izvlači paralele po svom velikodržavnom programu

''Mitropolite Joanikije, podjele u Crnoj Gori stvorila je velikosrpska politika i Crkva Srbije, koju predstavljate. Govoreći kako je Crna Gora projektovana da bude ''mala Ukrajina'', a podržavajući Putina, Vi prizivate rat u našu državu. Sa koje to pozicije uopšte govorite o Crnoj Gori?''

Dok se svijet divi Ukrajini koja hrabro brani svoju suverenost i poredi je sa junačkom Crnom Gorom, mitropolit Srpske crkve u Crnoj Gori, Joanikije, izvlači paralele po svom velikodržavnom programu, saopštila je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Za njega, “zavade” među narodom donijeli su “svjetski mešetari”, a mirotvorci su propovjednici Joanikijevih vizija i namjera. Śećamo ih se iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, ali i Drugog svjetskog rata i 1918.

Mitropolite Joanikije, podjele u Crnoj Gori stvorila je velikosrpska politika i Crkva Srbije, koju predstavljate. Govoreći kako je Crna Gora projektovana da bude “mala Ukrajina”, a podržavajući Putina, Vi prizivate rat u našu državu. Sa koje to pozicije uopšte govorite o Crnoj Gori?”, navodi ona.

Politička kaže nije, jer je crkva odvojena od države, a svojom suštinom nije ni duhovnička.

“Ako pravoslavlje ima, kao što kažete, istinu, pravdu, čovještvo, zašto ste se ustoličili po zakonima sile, kao niko u istoriji hrišćanstva, vojnim helikopterom i desantom, u pratnji oružja, uz šok bombe i suzavac? Umjesto što bez kredibiliteta teoretišete o ljepoti pravoslavlja, pređite na djela – odstupite pred građanima koji Vas ne žele, pred državom koju ne priznajete, pred svijetom koji Vas je, najzad, spoznao. To će biti istinski doprinos miru”, zaključuje ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
14.03.2022-13:51 13:51

NIŠTA OD TOGA NAVEDENOG ! gđo Vukcević -Savković !
To je OKUPATORSKA crkva CG i CPC !
To je NEDOSTOJNI pop SPC u CG i uzurpator TRONA SV.PETRA CETINJSKOG !