Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Savković Vukčević: Ima li Selaković još koji posao sem da komentariše prilike u Crnoj Gori

Vukčević poručuje da Crna Gora nikada neće biti poligon za lansiranje retrogardnog i sumanutog projekta o srpskom svijetu

Članica Glavnog odbora DPS-a Nela Savković Vukčević kazala je da tendencija beogradskih vlasti da se uporno miješaju u unutrašnju politiku susjeda nastavljen je i nakon posljednjeg intervjua predsjednika Đukanovića na crnogorskom Javnom servisu. Ona navodi da je ovog puta, direktivu za napad dobio je Nikola Selaković, kojem se očigledno sav posao već dva dana svodi na komentarisanje prilika u Crnoj Gori po srpskim televizijama, saopšteno je iz DPS-a.

“Nakon notorne gluposti kako predsjedniku Đukanoviću navodno smetaju Srbi u Crnoj Gori, jutros je uslijedila još veća – da je on zagovornik nacionalizma i ustaštva. Tako valjda, iz perspektive zagovornika “srpskog sveta”, izgleda svako ko se toj zloj namjeri odupire, ko je umjesto nacionalne izgradio građansku državu, ko nije kalkulisao između istoka i zapada, već vodio državu u evroatlantske integracije, ka NATO i Evropskoj uniji”, navodi ona.

Vukčević poručuje da Crna Gora nikada neće biti poligon za lansiranje retrogardnog i sumanutog projekta o srpskom svijetu.

“Razumijemo opšte razočaranje koje je uslijedilo usljed činjenice da građani Crne Gore nijesu i neće dozvoliti tektonske promjene u biračkom spisku, koje Beograd zagovara od 2005. godine sve do danas, ali zvaničnicima iz Srbije koji se svakodnevno bave Crnom Gorom i njima servilnim medijima poručujemo. Uzalud trud i vaša neprestana kampanja, uzalud DF marionete i bačen novac na njih – Crna Gora nikad neće biti poligon za lansiranje retrogradnog i sumanutog projekta o “srpskom svetu”, ideje koja je prije dvadeset godina propala, nakon što je, nažalost sa sobom odnijela, desetine hiljada ljudskih žrtava”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve