Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Savković Vukčević: AEM da ispita eventualnu nezakonitost u radu Javnog servisa

Ona podsjeća da je riječ o samo jednom u nizu izuzetno problematičnih momenata u radu Javnog servisa u posljednjih tridesetak dana.

Članica Izvršnog odbora DPS Nela Savković Vukčević,  ističe da Javni servis nastavlja sa praksom uvedenom u avgustu – ali, za razliku od dosadašnjih dezinformacija i govora mržnje koji su bili usmjereni protiv građana, ovog puta emitovano je nešto što je upućeno susjedstvu, a u kontekstu obilježavanja godišnjice napada na Dubrovnik.

“Iako je riječ o anketi sa građanima, nevjerovatno je da je uredništvo odlučilo da u etar pusti nešto što predstavlja eklatantan primjer govora mržnje, kakav danas teško da se može čuti i sa huškačkih kanala u regionu, a kamoli sa nekog od javnih servisa”, kaže Savković Vukčević.

Ona podsjeća da je riječ o samo jednom u nizu izuzetno problematičnih momenata u radu Javnog servisa u posljednjih tridesetak dana.

“Od informacije da su demonstranti pucali u policiju i nastojanja da zatim odbrane neodbranjivo, preko prenosa iz Berana od kojeg se svi ograđuju i nezakonitog skidanja amblema parlamentarnog kanala, sve do najnovijeg “propusta” – Javni servis istrajava u tome da dokaže da je u potpunosti neprofesionalan i da je za kratko vrijeme postao poligon za dezinformisanje i huškanje. Zbog navedenog, pozivamo Agenciju za elektronske medije da ispita da li i u kojoj mjeri u radu Javnog servisa ima nezakonitosti, jer je, s obzirom na to da su Savjetu RTCG i
dezinformacije sa Cetinja i prenos iz Berana i govor mržnje o Dubrovniku prihvatljivi, krajnje vrijeme da makar oni reaguju”, smatara Savković Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
03.10.2021-14:55 14:55

Svaka čast za ovu hrabru, pametnu i obrazovanu ženu, šteta za DPS i građane Crne Gore što i dalje nije poslanica…